Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/09/2014

El regidor de Promoció Econòmica valora positivament la celebració del Campionat d'Espanya de Pati de Vela

Quim Esteve, campió de la prova Quim Esteve, campió de la prova

Gerard Figueras destaca l'alt nivell esportiu de la prova nàutica i el seu valor de promoció de ciutat

Del 4 al 7 de setembre Vilanova i la Geltrú ha estat seu de la LXXI edició del Campionat d'Espanya de Patí de Vela, en la que hi ha participat més d'un centenar d'embarcacions de poblacions costaneres catalanes, espanyoles i belgues.

Aquesta important cita esportiva que, per primera vegada, s'ha celebrat a Vilanova i la Geltrú, ha reunit un gran nombre de regatistes de patí de vela, una embarcació nascuda a Catalunya fa més de 70 anys i molt arrelada a les platges del nostre litoral. Després de quatre dies de competició, Quim Esteve del Club Nàutic Tamariu es va proclamar vencedor en la categoria absoluta.

El regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras s'ha mostrat molt satisfet pel fet que la ciutat hagi acollit una activitat esportiva de tant alt nivell, alhora que n'ha destacat el seu element dinamitzador. "Entre el quatre i el set de setembre unes 400 persones participants al campionat s'han allotjat als hotels i càmpings de Vilanova, i han fet despesa a la nostra ciutat. Acollir aquest tipus de proves suposa un important element de promoció econòmica per Vilanova i la Geltrú".

El Pati de vela o patí català va néixer entre els anys 1920 i 1925 a les platges catalanes. Els primers dissenys eren molt rudimentaris, per aquest motiu l'any 1942 es va celebrar a Vilanova i la Geltrú una regata per escollir el millor disseny. El pati de vela actual segueix el model guanyador d'aquella regata, de fusta i realitzat de manera completament artesanals. El fet de no tenir ni orsa ni timó fa que navegar-hi esdevingui tot un art. Enguany, 72 anys després d'aquella primera regata, la ciutat ha tornat a acollir una competició del màxim nivell de Pati de vela.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00