Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/05/2013

Les biblioteques municipals participen en les jornades Interacció 2013

Interacció 2013 Interacció 2013

La Joan Oliva i la Cardona Torrandell presenten la ponència 'Ús d'Spotify a les biblioteques públiques de Vilanova i la Geltrú'

Les biblioteques de VNG van participar aquest dijous 9 de maig en les jornades Interacció 2013: el valor públic de la cultura al Pati Manning de Barcelona. Els centres vilanovins van presentar la ponència Ús d'Spotify a les biblioteques públiques de Vilanova i la Geltrú. Interacció 2013 ha estat organitzat pel Centre d'Estudis i Recursos Culturals de la Diputació de Barcelona.

Interacció és un espai de relació i diàleg sobre les polítiques culturals locals que reflexiona sobre el valor públic de la cultura i les eines per gestionar-la. Aquest punt de partida ha de portar als protagonistes de la gestió cultural a reflexionar sobre nous paradigmes d'actuació i debatre models per a l'actuació cultural que tindran com a resultat noves bones pràctiques i projectes innovadors.

La finalitat del projecte Ús d'Spotify a les biblioteques públiques de Vilanova i la Geltrú és optimitzar la tasca de la biblioteca pública en relació a la difusió i la promoció de la música, a partir de l'aprofitament de les possibilitats que les noves tecnologies ofereixen. A més d'incidir directament en els tres eixos fonamentals d'aquesta tasca, com són la prescripció documental, la difusió de músiques i la hibridació de la col·lecció presencial amb la virtual, també és important la col·laboració amb l'entorn més proper per tal de difondre aquelles activitats relacionades amb la música que formen part de l'agenda més local i propera al ciutadà.

Spotify és una plataforma d'streaming sonor, d'origen suec, que inclou un ampli catàleg de música enregistrada, que s'actualitza constantment i que esdevé excel·lent pels següents motius: és legal, fàcil d'utilitzar, programari lliure dins l'àmbit musical, amb una gran qualitat de so, permet emmagatzemar les seleccions...

Les aplicacions que les biblioteques en fan són variades i van des de la selecció de novetats, que es realitza mensualment, fins seleccions amb motiu d'efemèrides, activitats, promoció d'autors locals, guies de recursos realitzades per les biblioteques, etc., tot relacionat amb les diferents iniciatives realitzades des de les biblioteques de VNG i que tenen algun tipus de connexió amb la música.

El desenvolupament d'aquests usos ha anat paral·lel a la participació de la biblioteca al grup de treball de Música a les biblioteques dins del projecte la ComunitatXBM. Aquest col·lectiu de professionals de la Xarxa de Biblioteques Municipals va tractar aquests temes i va concloure la seva activitat amb l'elaboració del següent document: Pautes d'ús de l'Spotify a les biblioteques públiques.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00