Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/02/2017

La Policia Local, cos de seguretat de referència per a la ciutadania de VNG

La memòria de 2016 de la Policia Local evidencia l'augment de serveis assistencials i administratius i una davallada de gairebé un 3% en els fets delictius

L'any 2016 s'ha tancat amb una disminució de l'1,5% en la demanda de serveis a la Policia Local, que va realitzar en el conjunt de l'any unes 28.500 actuacions. Aquestes dades, extretes de la memòria de la Policia Local que divendres van ser presentades a la Junta Local de Seguretat, mostren, segons ha explicat la segona tinenta d'alcaldia i regidora de Seguretat de Vilanova i la Geltrú, Glòria Garcia, "que la ciutadania té en la Policia Local el cos de seguretat de referència". En aquest sentit, la regidora Garcia ha destacat que "la ciutadania valora l'alt grau de resposta de la seva policia".

Les dades, que es recullen en la memòria de 2016 del cos de seguretat de VNG, evidencien que en els darrers anys la tendència és d'increment dels serveis relatius a la policia assistencial i policia administrativa i de decreixement dels serveis relatius a la policia de trànsit, policia de seguretat i protecció civil. La regidora de Seguretat de VNG, Glòria Garcia, ha explicat que "els serveis realitzats en concepte de policia administrativa, uns 2000 han registrat un increment de gairebé un 10% respecte l'any anterior".

Per la seva banda, el cap de la Policia Local, Dionís Ginés, ha manifestat que "han baixat un 2,7% els serveis relacionats amb la Seguretat Ciutadana i els fets delictius". D'altra banda, segons es desprèn de la memòria de la Policia Local, continuen sent majoritaris, els serveis de policia de trànsit, on destaquen la protecció escolar, la intervenció en accidents de circulació i controls preventius. Quant a l'accidentalitat, el cap de la Policia Local ha destacat que l'any passat "es van produir 243 accidents amb resultat de persones lesionades, de les quals 18 ho eren greus, la mateixa xifra que al 2015". El cap de la Policia Local també ha explicat que l'any passat es va produir la mort d'una persona per accident de trànsit i ha manifestat que "només que hi hagi una persona morta ja ho considerem com una dada molt negativa". Pel que fa als accidents amb ferits lleus, durant el 2016 es van incrementar respecte l'any anterior. En referència als indrets, la memòria assenyala que la via amb més accidentalitat és la ronda Ibèrica, amb 4 accidents greus; els atropellaments registrats han estat 41 i els punts on se'n registren més són la rambla de Salvador Samà /avinguda de Francesc Macià i avinguda de Francesc Macià, en el tram comprès entre la rambla de Salvador Samà i el carrer de Menéndez y Pelayo. En aquest aspecte, la regidora Glòria Garcia ha explicat que "des del Pla Local de Seguretat Viària s'està treballant i s'elaboraran mesures correctores per fer les vies més segures".

Finalment, respecte als serveis de protecció civil, se n'han registrat 311, mentre que quant als serveis realitzats en l'àmbit de policia administrativa, la memòria de la Policia Local reflecteix l'aplicació al 2016 de la nova ordenança de Civisme amb 310 diligències relatives a intervencions amb animals, ja sigui perquè no van lligats o bé perquè la propietat no en recull les defecacions.

Dispositiu de carnaval
Amb motiu de la celebració del Carnaval, Policia Local i Mossos d'Esquadra coordinen un dispositiu específic de seguretat per donar àmplia cobertura als diferents actes programats, juntament amb bombers, sanitaris, la FAC i voluntaris. En aquest sentit Glòria Garcia ha destacat que a la vintena d'agents de Policia Local en cadascun dels actes s'hi sumaran una quinzena més d'efectius dels Mossos d'Esquadra.

Entre les recomanacions efectuades per la Policia Local s'ha destacat que la Merengada és una festa de tarda adreçada a infants fins a 12 anys i que durant l'Arrivo es continuaran efectuant controls d'alcoholèmia als conductors de les carrosses i que es demana a les entitats que no facilitin alcohol als menors d'edat. El cap de la Policia Local ha informat que "si es detecten entitats que lliuren alcohol als menors d'edat s'aixecarà acta".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00