Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/09/2015

El Clúster de la Creativitat de Neàpolis suma un nou mitjà de comunicació

El nou Diari de Vilanova va presentar dijous el renovat projecte en paper i es va anunciar la posada en marxa del DV digital

El Clúster de la Creativitat, projecte que impulsa Neàpolis, l'espai de la Tecnologia i les Idees de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, promou la creació d'un nou sector econòmic a la ciutat en base a la creació de continguts, la creativitat i la cultura, els mitjans de comunicació i la tecnologia.

Aquest projecte, que Neàpolis desenvolupa conjuntament amb les regidories de Promoció Econòmica i Comunicació de l'Ajuntament de VNG, ha permès acollir a la seu de Neàpolis el nou Diari de Vilanova que a partir d'ara comparteix seu amb la televisió i la ràdio públiques, Canal Blau TV i Canal Blau FM. Aquest mitjà ha iniciat una nova etapa després de ser adquirit per Edicions Comarca 17 SL. Dijous, a l'auditori de Neàpolis, va fer la seva presentació en societat.

Durant la presentació, el director del DV, Guillem Mercader, va explicar que el nou Diari de Vilanova "parlarà de tot el Penedès i també del país amb humilitat però sense complexes". Segons Mercader, "volem ampliar el radi d'acció per raons de caire econòmic i també per qüestions de cohesió i de territori". El director del renovat setmanari va anunciar també la posada en marxa d'un nou mitjà de comunicació "el DV digital, que volem que sigui una eina de comunicació per sí mateixa".

Per la seva banda el periodista i escriptor Francesc Marc Àlvaro va parlar sobre "el paper de la premsa de proximitat en l'era d'Internet", mentre que el nou editor de la capçalera, Isidre Cunill, va destacar el suport de les persones que s'han sumat a aquest projecte així com també el suport de l'Ajuntament de la ciutat "i la sensibilitat del seu equip de govern que ha fet possible salvar la capçalera". Isidre Cunill va parlar del nou disseny en paper, del nou sistema de distribució i del nou tarannà del mitjà que "té l'aspiració d'anar més enllà i d'estar obert a tothom".

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, que va assistir a la presentació juntament amb els regidors del Govern municipal Juan Luís Ruiz, Teresa Llorens, Ariadna Llorens, Joan Giribet, Gerard Llobet i Gerard Figueras, va parlar sobre la cohesió social que exerceixen els mitjans de comunicació i va destacar "l'evolució que ha realitzat el Diari de Vilanova per tal d'adaptar-se als canvis, a les noves maneres de comunicar" en un context econòmic com el dels darrers anys.

Així mateix, Neus Lloveras va expressar el suport institucional de l'Ajuntament al nou projecte comunicatiu destacant el paper que té aquest mitjà de comunicació com a "eina de comunicació entre la ciutadania".

A la presentació també hi van ser presents els regidors del Consistori vilanoví Queti Vinyals, Enver Aznar, Deborah Zimmerman i Francis Álvarez i les alcaldesses de Cubelles, Rosa Fonoll, i de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00