Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/12/2014

Vilanova celebra el Dia Internacional del Voluntariat

L'acte es farà al Foment Vilanoví, amb l'actriu Núria Valls i el periodista Francesc Marc Àlvaro    L'acte es farà al Foment Vilanoví, amb l'actriu Núria Valls i el periodista Francesc Marc Àlvaro

La Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú celebra dimecres 17 el Dia Internacional de Voluntariat per agrair les persones de la ciutat que generosament destinen una part del seu temps a projectes socials

El passat 5 de desembre es commemorava el Dia Internacional del Voluntariat. A Vilanova, l'acte de celebració es farà dimecres 17 de desembre al Foment Vilanoví. La Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú celebra conjuntament un acte en el que es vol agrair i reunir les moltes persones de la ciutat que dediquen una part del seu temps a projectes socials, i que per tant estan compromeses amb el voluntariat.
Serà la primera vegada que els diferents projectes que conformen la Mesa organitzen aquesta trobada. Un dels objectius de la Mesa per aquest 2014 ha estat el de millorar l'acollida, la participació i la vinculació de les persones voluntàries als diversos projectes, i celebrar aquest acte és la millor manera de fer públic aquest agraïment.
L'acte està obert a tothom, i començarà a les 6 de la tarda, i serà conduit per l'actriu Núria Valls. Comptarà amb un esquetx a càrrec de la companyia de teatre Vilanova Actua, la presentació i agraïment de la Mesa d'Entitats Socials, la projecció d'un "núvol de paraules" amb la participació de les persones assistents, i una xerrada sobre voluntariat a càrrec del periodista vilanoví Francesc Marc Àlvaro. L'acte acabarà a les 8 del vespre amb un refrigeri.

La necessitat del voluntariat social
El 1985 l'Assemblea General de les Nacions Unides va decretar el 5 de desembre com a Dia Internacional del Voluntariat per al Desenvolupament Econòmic i Social. Sumar-se a aquesta celebració és reconèixer la tasca de totes aquelles persones que contribueixen de forma voluntària i altruista en la millora del seu entorn i de la societat. Amb aquesta jornada es vol donar visibilitat a una tasca que ja realitzen més de cinc milions de persones a Espanya, i que s'estén per tots aquells racons on es fa necessari actuar davant la desigualtat.

La crisi ha seguit assotant aquest any amb duresa les persones més vulnerables. La pobresa ha crescut, però amb ella també ha augmentat un voluntariat compromès i enèrgic contra la injustícia.

La implicació és important perquè cada petit gest explica; cada acció contribueix al canvi. Fa bé sortir de la realitat en la qual vivim i aproximar-nos a altres realitats ben diferents, amb les seves característiques i problemàtiques. Així, s'aprèn el fet que tothom és vulnerable i es dóna un matís d'humilitat al nostre frenètic dia a dia.

Les persones voluntàries presten els seus serveis desinteressadament a favor dels col·lectius més vulnerables. Existeix una ciutadania activa i conscient que està disposada a implicar-se en totes aquelles accions que contribueixin a millorar la vida dels qui són vulnerables; estan disposades a intervenir en aquells espais on les desigualtats es fan patents. Tenen clar que "Fer voluntariat és voler canviar el món i fer-ho".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00