Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/03/2017

4a edició del programa Espais de Recerca de Feina de l’IMET

Espai de recerca de feina de l'IMET  Espai de recerca de feina de l'IMET

En 2016 es va assolir el 50% d’inserció laboral a través d’aquest programa, percentatge que ha augmentat respecte a les edicions del 2014 i 2015.

Aprendre a utilitzar les noves tecnologies per a la recerca de feina, i així millorar les oportunitats per a la inserció laboral, és l'objectiu del programa Espais de Recerca de Feina, que en guany engega la seva quarta edició. Aquest servei, que ofereix l'Institut Municipal d'Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú (IMET), està coordinat per dos orientadors laborals que donen suport i assessorament en tècniques i recursos de recerca de feina als usuaris del servei.

En la darrera edició del 2016 van participar 130 persones amb un índex d'inserció del 50%, incrementant el percentatge de contractacions de les darreres edicions. Per al programa que comença aquest any, com a novetat, s'ha creat la plataforma “Aula Recerca Feina IMET” amb accés a tots aquells portals d'ocupació i recursos que els usuaris necessiten per realitzar una cerca sistemàtica, organitzada i activa de feina.

El pla es desenvolupa durant 8 sessions de 4 hores cadascuna, dilluns i dimecres o dimarts i dijous. Durant les hores que dura es treballa l'adquisició de coneixements i habilitats per realitzar una cerca de feina més efectiva a través d'Internet, potenciant l'ús de recursos com: fer servir el networking, els metacercadors, adaptar el CV i la carta de presentació a l'oferta i les autocandidatures, aprendre a afrontar una entrevista de feina, gestionar el temps, etc. que ajudin a millorar les oportunitats per trobar feina.

Per participar, cal tenir un projecte professional definit i viable, s'ha d'estar inscrit al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), ser demandant actiu de feina, tenir disponibilitat horària per poder participar de les activitats, conèixer el català i el castellà i ser suficientment autònom en l'àmbit informàtic.

Per dur a terme aquest programa de manera 100% gratuïta, l'Institut Municipal d'Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú ha comptat amb la subvenció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya cofinançat en un 50% pel fons Social Europeu.

Per a més informació consulta: https://www.imet.cat/index.php?page=Espai-de-recerca
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00