Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/10/2014

Les biblioteques de VNG participen en una trobada a Màlaga

Les bibliotecàries explicaran les experiències vilanovines  Les bibliotecàries explicaran les experiències vilanovines

Hi presentaran el Pla d'Animació a la lectura i la Classificació Decimal Universal de les sales infantils, a més del centre d'interès 'Altres maneres de llegir'

Aquest divendres 17 d'octubre Anna Cabutí, directora de la biblioteca Armand Cardona Torrandell, i Susana Peix, bibliotecària responsable de la secció infantil de la biblioteca Armand Cardona Torrandell, participaran al XIX Encuentro Bibliotecario Provincial de Málaga que tindrà lloc a la biblioteca Antonio de Hilaria del Rincón de la Victoria.
Es presentaran dues ponències amb les que es pretén donar visibilitat al treball que es realitza a les biblioteques de Vilanova des de fa anys.

Per una banda, sota l'epígraf Clasificación Decimal Universal y Plan de Animación a la Lectura, es donarà a conèixer aquest Pla que porta en funcionament des de fa més de quinze anys a la ciutat i en el que es realitza un treball transversal de les Regidories d'Educació i Cultura amb accions a totes les escoles i a les dues biblioteques públiques.
Inclosa en aquest pla hi ha l'adaptació de la CDU (Classificació Decimal Universal) ideada i creada a Vilanova per a facilitar la tasca d'ordenació de les sales infantils i la formació d'usuaris. Una adaptació amb il·lustracions de la Glòria Fort que utilitzen totes les biblioteques de la ciutat i que ja han implantat moltes biblioteques públiques i escolars d'arreu de Catalunya.

La segona ponència girarà entorn el centre d'interès creat a la biblioteca Armand Cardona anomenat Altres maneres de llegir i que incorpora documents per a persones amb necessitats especials: braïlle, llenguatge SPC, Lectura fàcil, Llengua de Signes i àudio-contes. En aquesta ponència es farà èmfasi en l'activitat de l'Hora del conte en Llengua de Signes que es realitza periòdicament a la Cardona des de fa deu anys, i que va ser el punt de partida de la col·leccions Ginjoler i Carambuco de contes adaptats a la Llengua de Signes publicats per l'editorial vilanovina El Cep i la nansa edicions i el seu segell en llengua castellana Carambuco libros.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00