Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/07/2015

El Museu Balaguer revisa l'art contemporani

L'exposició, que s'inaugura dijous a les 19.30 h, es va presentar en roda de premsa     L'exposició, que s'inaugura dijous a les 19.30 h, es va presentar en roda de premsa

Dijous s'inaugura '1960 - 1963: El Museu d'Art Contemporani. Testimoni d'una època', en el marc de la pertinença del Balaguer a la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya

Dijous s'inaugura al Museu Víctor Balaguer "1960 - 1963: El Museu d'Art Contemporani. Testimoni d'una època", una mostra fruit de la col·laboració entre el MNAC i el Balaguer, atès que el museu vilanoví és secció del Museu Nacional d'Art de Catalunya, i és membre de la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya.

Actualment el MNAC està exposant una revisió de l'art de Catalunya entre els anys 50 i 70, i s'ha volgut aprofitar per mostrar el fons que es custodia al Museu Balaguer, procedent del primer intent de crear un Museu d'Art Contemporani a Barcelona a principis de la dècada dels 60. Es tracta d'un episodi important del nostre país, i Vilanova en forma part, ja que el Balaguer, al llarg dels anys, ha tingut la sort de rebre llegats molt i molt valuosos.

En l'acte de presentació, la regidora de Cultura Teresa Llorens ha recordat que "aquesta col·laboració demostra la importància de sumar sinergies entre institucions, i més en temps de crisi, però a la vegada serveix per posar en valor el nostre patrimoni. Hem de fer evident que hi ha un fons importantíssim a la nostra ciutat, i que Vilanova i la Geltrú sempre ha estat un referent cultural".

Mireia Rosich, directora del Museu Víctor Balaguer, ha volgut fer esment en el fet que l'exposició s'ha pogut plantejar perquè tot aquest fons estava a les reserves del Museu, amb la qual cosa la producció era assequible, i és una oportunitat de mostrar-ho aprofitant la mostra del Museu Nacional. Rosich ha explicat que "L'intent de crear un Museu d'Art Contemporani a la cúpula del Coliseum barceloní l'any 60 no va reeixir, i quan el 1963 van tancar, el nostre alcalde Ferrer Pi, que era vicepresident de la Diputació, va oferir un espai a Vilanova per preservar part d'aquesta col·lecció. Així va ser com va quedar exposada a l'anomenat Museu d'Art Contemporani del castell de la Geltrú, fins als anys 90, quan s'hi va instal·lar l'Arxiu Comarcal, i les obres van arribar al Balaguer".

L'exposició, que es podrà visitar fins al 13 de desembre, mostra obres d'artistes com Guinovart, Antoni Tàpies, Saura, Ràfols Casamada i molts d'altres. Mentrestant, a l'exposició sobre art contemporani del MNAC, que s'ha fet en col·laboració amb el MACBA, hi ha també una peça de la col·lecció del Museu Balaguer.

Més informació en aquest dossier de premsa.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00