Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/09/2014

La demanda de serveis a la Policia Local durant l'estiu es manté estable vers l'any passat

Prefectura de la Policia Local Prefectura de la Policia Local

L'increment de la demanda entre 2013 i 2014 durant els mesos de juliol i agost puja només un 1,73%

Segons recullen les dades de la Policia Local, els mesos de juliol i agost quant a demanda de serveis es manté en la mateixa línia que l'any passat. Així ho indiquen les dades enregistrades pel programa CATPOL, on es palesa que l'increment de la demanda entre els mesos de juliol i agost de 2014 és només de l'1,73% respecte el 2013. Així, l'any passat hi va haver un total de 4.907 demandes, mentre que enguany el total ha estat de 4.992.

Del total de serveis realitzats, destaquen per sobre de la resta els relatius a seguretat ciutadana (que suposen un 30% del total). Els segueixen els corresponents a gestions internes, trànsit, els de tipus assistencial, els de Policia Administrativa, els de procediments i finalment els relacionats amb Protecció Civil.

Per al Cap de la Policia Local, Dionís Ginés, "les dades d'aquest estiu indiquen que la ciutadania manté la confiança en el col·lectiu de la Policia Local a l'hora de demandar un servei, i el col•lectiu, tot i no disposar de reforç d'agents d'estiu, ha pogut donar resposta a aquestes 4.992 demandes. La dada més negativa a destacar és el notable increment d'accidents de trànsit amb ferits que han succeït a les vies del nucli urbà, fet que ens ha de fer reflexionar i analitzar les causes per poder aportar estratègies orientades a la disminució de l'accidentalitat".

Quant als serveis de Policia Administrativa i gestions internes, aquests experimenten un increment del 81,63% i el 35,67% respectivament respecte el mateix període de l'any anterior. La resta de serveis baixen -Policia de Seguretat un 17,17%, Policia de Trànsit un 6,54%, Protecció Civil un 3,57%, Procediments un 2,81% i Policia assistencial un 2,06%-.

Si mirem les dades sobre accidents de trànsit entre juliol i agost, la xifra total d'accidents al nucli urbà ha estat de 147, dels quals, 50 amb resultat de ferits lleus/greus i 97 només amb danys materials. L'any 2013 la sinistralitat va ser de 126 accidents en total, en 25 dels quals hi va haver ferits, i en 101 només hi va haver-hi danys materials. Això es tradueix en què, si comparem el mesos de juliol i agost, l'any 2014 s'observa un augment del 16,67%, en el nombre total d'accidents. Els accidents amb ferits augmenten un 100,00% i els que només tenen danys materials disminueixen en un 3,96%.

Referent al servei de grua, durant els mesos de juliol i agost de 2014 s'han retirat 422 vehicles. En aquest cas, hi ha un augment del 8,21% respecte el mateix període de l'any anterior, en què es van retirar un total de 390.

Les xifres referents a les denúncies de trànsit, durant aquests dos mesos el nombre de denúncies de trànsit interposades per la Policia Local ha estat de 1.368, suposant un decrement del 21,29% respecte el mateix període de l'any 2013. En aquest apartat no es comptabilitzen les denúncies per radar, que, en els controls de velocitat corresponents han suposat la interposició de 2.357 denúncies per excés de velocitat.

En l'àmbit de la Policia Administrativa, hi ha hagut un increment molt considerable quant a campanyes i controls i inspeccions d'establiments de pública concurrència (horaris de tancament...). La resta d'actuacions d'aquest apartat les xifres s'han mantingut molt semblants a les de l'any anterior (intervenció amb animals, infraccions a les ordenances, venda ambulant, col·laboració amb els jutjats i la fiscalia, contaminació acústica i medi ambient.

La Policia Assistencials també ha atès un nombre de serveis molt semblants als de l'any 2013. on en primer lloc hi trobem els problemes veïnals, després l'auxili a les persones i, en molt menys mesura, els serveis als menors i el servei d'atenció a les víctimes.

Entre les tasques de la Policia Local hi ha també una part de gestió interna, on s'atenen qüestions sobre avaries i anomalies a la via pública, col·laboracions amb altres cossos i senyalització de la via pública, on les xifres s'incrementen de manera mínima respecte les dades de l'any 2013.

Finalment, quant a procediments instruïts per la Policia Local entre els mesos de juliol i agost del 2013 i del 2014 respectivament, aquests s'han incrementat en un 0,86%. Les detencions han augmentat un 14,81%.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00