Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/07/2014

L'Ajuntament de VNG destina 40 mil euros a la campanya de suport als infants amb vulnerabilitat alimentària

L'aportació de l'obra social de l'entitat bancària permet fer front a les necessitats socials  L'aportació de l'obra social de l'entitat bancària permet fer front a les necessitats socials

L'aportació a la campanya d'aquest estiu compta amb 25 mil euros de l'Obra Social "La Caixa"

A través d'un donatiu que s'ha fet oficial aquest migdia, l'Obra Social "La Caixa" destina 25 mil euros a la campanya de suport alimentari de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Una partida que l'Ajuntament completa fins als 40 mil euros amb l'objectiu de garantir un àpat complet al dia a prop de 800 infants de la ciutat, per arribar a cobrir les necessitats de totes aquelles famílies amb menors detectades pels serveis socials bàsics.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú Neus Lloveras i el director de l'oficina principal de "La Caixa" a Vilanova, Miquel Àngel Casals, han formalitzat un acord de col·laboració per donar cobertura a part dels infants a qui s'adreça la campanya de suport alimentari, menors de 18 anys amb vulnerabilitat alimentària durant el període de vacances escolars, que és quan no poden gaudir de les beques menjador que els garanteixen un àpat complet i saludable al dia.

La Regidora de Serveis Socials, Blanca Albà, ha explicat que "les famílies amb necessitats alimentàries se'n ressenten més a l'estiu, quan no hi ha menjadors escolars, i les administracions públiques no tenim capacitat per poder pal·liar aquestes mancances".

En el mateix sentit s'ha manifestat l'alcaldessa, que ha agraït l'aportació de La Caixa i ha recordat que "la principal preocupació de l'ajuntament en aquest moment és atendre les persones amb problemes i risc d'exclusió, els recursos que tinguem es destinaran prioritàriament a ajudar les persones necessitades de la ciutat, per això són benvingudes totes les ajudes que puguem rebre".

Per la seva banda, el director de l'oficina 24 de "La Caixa" Miquel Àngel Casals ha manifestat que "per als treballadors de La Caixa és una satisfacció saber que part dels beneficis de l'entitat reverteixen en obra social, i esperem que en propers anys puguem fer aportacions similars a projectes que no siguin tan durs com la manca d'aliments".

Les famílies que rebran aquest ajut estan rebent suport a l'alimentació durant l'any a través del Banc de Queviures. Un suport que s'ampliarà amb producte fresc (carn, peix, làctics, fruites i verdures) en la cistella de la compra, per garantir una alimentació saludable als menors. El funcionament és similar al de l'estiu passat. En conveni amb la cadena Condis Supermercats, SA, l'establiment emetrà uns vals que es lliuraran a les famílies en el moment d'entrega de la cistella bàsica al Banc de Queviures.

A més dels 40 mil euros que aporta l'Ajuntament a la campanya, per atendre els infants de Vilanova el Consell Comarcal del Garraf fa una aportació econòmica de 20 mil euros, la meitat provinents de la Diputació de Barcelona.
La campanya la porten a terme el Consell Comarcal del Garraf, Càritas, la Creu Roja i els ajuntaments de la comarca del Garraf, per arribar a un total de 1.500 infants de la comarca.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00