Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/03/2013

A finals d'estiu començaran les obres d'ampliació i reforma del pas sota la via del carrer de la Llibertat

 La millora del pas sota la via contempla la urbanització dels carrers de Forn del Vidre i de l'Àncora    La millora del pas sota la via contempla la urbanització dels carrers de Forn del Vidre i de l'Àncora

Aquesta obra serà l'actuació urbanística més important de l'actual mandat i es finançarà mitjançant el PUOSC

A finals d'aquest estiu, entre els mesos de setembre i octubre de 2013, es preveu que s'iniciïn les obres d'ampliació i millora del nou pas sota la via del carrer de la Llibertat. Aquest projecte,realitzat pel Servei de Projectes de la Regidoria d'Urbanisme, Obres i Habitatge de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, es preveu que s'executi en vuit o deu mesos de manera que podria ser a l'estiu de 2014 quan ja estés finalitzat i obert al pas de la ciutadania. Aquesta previsió, segons la Regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de VNG, es pot veure alterada per la complexitat de treballar en un punt on s'hi concentren diferents xarxes de serveis i subministraments.

Al mes de maig de 2012, el Govern municipal va explicar als integrants del Consell Assessor del Barri de Mar la proposta de millora d'aquest pas situat al carrer de la Llibertat i l'oportunitat que suposava per al barri i també per a la ciutat la materialització d'aquesta obra. De fet, segons ha reiterat el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Giribet "la millora i ampliació d'aquest pas que connecta el centre de Vilanova amb la façana marítima permetrà reactivar i revitalitzar el barri de mar en un moment com l'actual en què no podem optar a cap Llei de Barris, com anys enrere vam poder fer en altres indrets de la ciutat".

El ple ordinari del mes de febrer va aprovar definitivament el projecte per unanimitat de tot el Consistori vilanoví i es treballa per tal que abans de juliol d'enguany l'obra ja estigui adjudicada. El projecte contempla a més de l'ampliació del pas sota la via, la reurbanització del tram comprès entre els carrers del Forn del Vidre i de l'Àncora. La inversió econòmica per fer front al projecte, quantificada en 895.000 euros prové del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat.

Aspectes principals de l'obra
El principal objectiu que s'ha tingut en compte a l'hora de realitzar el projecte tècnic ha estat el fet de millorar l'accessibilitat dels vianants i facilitar la relació entre ambdues zones de la Vila, entre els barris separats històricament per la via del tren. Per realitzar el projecte s'ha pres com a referència el pas sota la via de la rambla de la Pau, que com el del carrer de la Llibertat són els únics exclusivament de vianants.

Els trets bàsics del projecte són: 

-garantir l'accessibilitat per a tothom, mitjançant rampes
-màxima amplada (gairebé 7 metres)
-recorregut visual continu, que aporta un sentiment de seguretat als vianants que hi passen
-compatibilitat amb les activitats de carrer.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00