Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/10/2016

Un ferit en un incendi al carrer de Pere Riudor

L'incendi es va inciiar als baixos i es va propagar pel celobert de l'edifici   L'incendi es va inciiar als baixos i es va propagar pel celobert de l'edifici

L'Ajuntament reallotja les famílies del bloc afectat

Diumenge al matí es va produir un incendi en un bloc de pisos del carrer Pere Riudor número 4, amb el resultat d'una persona ferida. El foc va començar als baixos de l'edifici, al voltant de les 6.15 h del matí, per causes que es desconeixen.

El resident als baixos, un home amb mobilitat reduïda, va patir ferides de segon grau i va ser traslladat a l'hospital de la Vall d'Hebron. El seu estat el matí de dilluns és crític, ja que presenta cremades en un 30 per cent del seu cos, i es va veure molt afectat per la inhalació de fum en intentar apagar l'incendi.

La resta de residents al bloc, tres famílies amb dos fills cadascuna, no han patit ferides.
No obstant això, els habitatges, un primer pis, un segon i un tercer, han resultat força afectats per l'incendi i han estat desallotjats. Els Serveis Socials de l'Ajuntament van buscar un allotjament d'urgència per a dues de les famílies, que es torben allotjades en un hostal de la ciutat i fan els àpats al menjador social.
La tercera família s'ha pogut allotjar a casa d'uns amics.

Després de les primeres revisions de l'estat dels habitatges per part dels serveis tècnics municipals, Bombers i Policia Local, s'ha pogut comprovar que, si bé l'estructura de l'edifici no ha estat afectada, els habitatges han quedat molt afectats.
És per això que només una de les famílies ha pogut accedir a l'habitatge per poder agafar algunes pertinences. Les persones afectades han hagut de fer ús del rober social.

La regidora de Serveis Socials, Gisela Vargas, ha explicat que "des dels Serveis Socials municipals i l'Oficina Local de l'Habitatge s'està buscant un allotjament en règim de lloguer amb unes condicions similars als lloguers que estaven pagant aquestes famílies". També se'ls oferirà la tramitació de totes els ajuts que necessitin per als nous allotjaments. "Des de l'Ajuntament es donarà tot el suport necessari a aquestes famílies. De moment s'ha parlat amb la direcció dels seus centres escolars, que han posat a disposició els seus equips de psicòlegs, s'ha tramitat una beca menjador, i s'ha contactat amb la mesa d'emergència d'habitatge per a una de les famílies afectades", ha explicat la regidora.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00