Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/06/2010

Cloenda del programa d'Acollida Familiar a les Escoles

 L'alcalde i la regidora, juntament amb els responsables de les escoles vilanovines         L'alcalde i la regidora, juntament amb els responsables de les escoles vilanovines

El programa finalitza el curs amb un important increment a nivell de participants i d'escoles

Aquest migdia s'ha celebrat, al Saló de Plens de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'acte de cloenda del programa Acollida Familiar a les Escoles 2009/2010.

L'acte, presidit per l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, i la Regidora de Serveis Socials, Salut i Convivència, Encarna Grifell, ha comptat amb la majoria de les persones que aquest curs han participat en aquest projecte, que constitueix una bona eina, pensada com a complementaria al treball de les escoles, per tal de contribuir a facilitar la incorporació de les persones a la comunitat educativa i a la ciutat, més enllà del marc escolar.

Els objectius d'aquest programa d'acollida familiar són, tal i com ha explicat Encarna Grifell, la promoció de la coneixença i relació entre pares i mares i la seva participació en la dinàmica escolar, afavorir una major implicació en el procés educatiu dels fills i filles, el coneixement de la llengua catalana com a element clau per a la cohesió social, i el coneixement de l'entorn per augmentar el sentiment de pertinença a la ciutat.

La Regidora ha destacat l'augment de participants al llarg dels anys, així com també del número d'escoles que han adquirit el compromís per treballar sobre la millora de la convivència i la cohesió social. "El paper que juguen les escoles és molt important per al desenvolupament d'aquest programa, ja que els centres educatius són un dels punts de contacte més importants que tenen les ciutats alhora d'establir relacions i lligams amb les persones i el seu entorn"
El programa, amb sessions setmanals, ha comptat amb la participació d'unes 74 persones procedents de països com Anglaterra, l'Argentina, Bolívia, Colòmbia, l'Equador, els Estats Units, Espanya, Gàmbia, Hongria, l'India, el Marroc, el Perú, Romania o la Xina. Les escoles que han participat en aquesta ocasió han estat L'Aragai, L'Arjau, Canigó, Ginesta, La Pau, Pasífae, Pompeu Fabra i Sant Jordi.

Gràcies al treball de les sessions, els i les participants han pogut realitzar activitats complementàries obertes a totes les famílies de les escoles, com ara visites, tallers, mostres, xerrades o participació en esdeveniments culturals de la ciutat i del país. 

Sessió acollida familiar escoles

En l'acte cloenda, durant el qual s'han lliurat els diplomes de participació als assistents, l'alcalde de Vilanova i la Geltrú ha destacat l'esperit d'acollida que al llarg dels anys ha tingut la ciutat. Una ciutat que, per Joan Ignasi Elena "és la suma d'una comunitat que aplega persones amb cultures, passats i interessos diferents, però que tenen la voluntat de tirar un projecte comú, que és Vilanova".

L'alcalde ha volgut agrair la dedicació i implicació de tots els que hi han participat, d'una manera o altre, i especialment a treball i la col·laboració entre les famílies, les escoles, les AMPES i l'equip de professionals que l'han fet possible.

Foto de grup

Descarrega't aquesta imatge
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00