Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/02/2013

100 corredors al Canicross i 300 a la Cursa dels Colls amb un traçat intens

Tot i el fred es va assolir una bona participació

Els corredors de Canicross ja disposen d'una cita a la comarca puntuable per a la Lliga Catalana. Aquest diumenge es va estrenar al Garraf la disciplina del Canicross amb la participació d'un centenar d'equips formats per un gos i un corredor. Simultàniament també es va córrer la Cursa dels Colls, amb uns 300 participants que, tot i el fred, van prendre la sortida a les 10 del matí. Pel què fa als resultats, en el Canicross els més ràpids van ser Òscar Romera Huertas i el gos Sis de l'ACE Bombers Travessa amb un temps de 43 minuts 57 segons. El segon classificat de la categoria sènior masculí va ser l'equip format per Pere Almirall Pique i el Nuck dels Castellers de Vilafranca (45,39). I el tercer lloc del podi el van aconseguir Javier Torres Carrasco i el Tom del Club Canicross Cave Canem (46,49). En categoria sènior femení, Míriam Galisteo Manzanares i la gossa Bruna de l'ACE Bombers Travessa van ser les més ràpides (49,44), entre els deu primers classificats de la general. La segona plaça la va aconseguir Marta Bosch i Malé i el Gus de l'ACE Bombers Travessa (55,17) i el tercer lloc, Laura Fabra Pardo i el Runi (56,20). També hi va haver podis per a les categories veterà masculí, màster masculí i veterà femení, en aquest últim cas, hi va haver un error i un cop revisades les classificacions el podi ha quedat de la següent manera: Carme Cozar i el gos Oban (1,17,05), Teresa Madrona i la gossa Laika (1,19,10) i Sandra del Bustio i la gossa Greta (1,57,38).

En el cas de la Cursa dels Colls, el primer lloc del podi va ser per a Manuel Torres de l'Esportiu Penedès (44:40), Xevi Guinovart de l'AE Diedre va arribar segon (46,08) i Víctor Peña de l'Evasion Running Vilanova va ser tercer (46,46). En la classificació femenina, Míriam Laguna Aranda va ser la més ràpida (56,12). En segon lloc va arribar Esther Casas Gimeno (58,29) i la tercera va ser Bàrbara Anento Moreno (1,01,30).

La cursa estava organitzada per les entitats Endimari i Campistraus. El recorregut de 10.5 km presentava dificultats pels constants desnivells i canvis de direcció. El paper dels més de 50 col·laboradors i voluntaris va ser fonamental per controlar la seguretat i el bon seguiment del recorregut que va transcórrer per l'espai natural dels Colls.

La rebuda dels participants, així com la botifarrada i el lliurament de premis es va fer al Molí de Mar, un escenari magnífic que va impactar a molts dels corredors i acompanyants que venien d'altres localitats.  El lliurament de premis va anar a càrrec dels presidents de les entitats Endimari i Campistraus, del regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Giribet; i representants dels patrocinadors.

Destaca el fet que dissabte al Molí de Mar es va fer una sessió de formació sobre aquesta modalitat esportiva amb presencia de 20 alumnes. En aquest curs un especialista en canicross va exposar temes de metodologia de l'entrenament amb gossos, alimentació, característiques de les curses canicross, i tipus de material emprat.

Per a més informació: cursadelscolls.wordpress.com
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00