Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/10/2015

El FIMPT arrenca motors

Els assistents van gaudir d'un repertori propi i inusual      Els assistents van gaudir d'un repertori propi i inusual

El concert d'Elisabet Raspall i Jordi Paulí obre un festival que arriba al 35è aniversari sent un referent de la música popular i tradicional

L'escenari del Teatre Principal va acollir dijous al vespre l'estrena de la versió del "Passeig del Carme", de Pere Tàpias, creada pels músics vilanovins Elisabet Raspall al piano i Jordi Paulí a la tenora i el saxo. Una versió instrumental que no va deixar indiferent el nombrós públic assistent, que va gaudir d'una nova manera d'interpretar la peça que ha esdevingut tradició en la inauguració del festival. Tot seguit, els músics van oferir un concert basat en temes propis de Raspall i peces populars catalanes, que va concloure amb la participació conjunta d'un grup d'estudiants de tenora, dels quals Paulí n'és professor a l'Escola i Conservatori de Música Mestre Montserrat.

Després d'arrencar amb tant bon peu el Festival Internacional de Música Popular Tradicional, la regidora de Cultura, Teresa Llorens, recorda que "aquest és un festival que ha anat evolucionant i adaptant-se al pas del temps, i apostem per fer-lo créixer des de la proximitat, amb la col·laboració dels artistes locals, i recuperant els espais dels seus inicis, com la plaça de la Vila".

La majoria d'espectacles i concerts d'aquest FIMPT són gratuïts, i la seva diversitat abraça totes les franges d'edat, des dels més petits amb el FIMPtits, passant sobretot pel públic jove, fins arribar als més nostàlgics.

La gralla i l'acordió diatònic prenen especial protagonisme en aquesta edició, en la que torna un actiu Kepa Junkera per celebrar també els seus 35 anys damunt dels escenaris, en un concert especial en que comptarà amb l'arpista Josep Maria Ribelles.

Fins diumenge el FIMPT omplirà de música els carrers de Vilanova i la Geltrú. Els cocnerts de La vella Dixieland i Nakany Kanté avui, l'actiivtta Sons de gralla dissabte al matí, Xarop de canya, Kepa Junkera i un cocnertd e Riu, germà negre i Esne Beltza dissabte al vespre, a banda del Firasac diumenge al matí, ompliran una edició que comptarà amb una FIMPTeca a la plaça de la Vila per poder picar alguna cosa de menjar i degustar cerveses artesanes de la mà de l'Associació Singlot.

Per tancar el festival, diumenge a les 7 el Teatre Principal acollirà la producció pròpia del FIMPT: el concert de The New Catalan Ensemble, una formació que neix amb la voluntat de convertir allò pròxim, el so català, popular, propi dels instruments autòctons, en una emoció universal. Un ensemble d'arrel i sonoritat catalana amb vocació internacional, capaç de seduir amb el color i textura de la seva música a públics de tot tipus de procedència i tradició cultural. Una mirada sonora i rítmica que és tan experimental com pròxima alhora.

Tota la programació aquí

Tota la informació del Festival aquí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00