Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/03/2017

VNG celebra el Dia Mundial del Teatre

L'Escotilló grup de teatre interpretarà 'La porteria'          L'Escotilló grup de teatre interpretarà 'La porteria'

La Regidoria de Cultura vol posar de relleu la riquesa de la ciutat en creació teatral, més enllà de la programació estable professional, tant en l'àmbit pedagògic com en l'associatiu

Dissabte 25 de març Vilanova i la Geltrú se suma a la celebració del Dia Mundial del Teatre amb una representació gratuïta al Teatre Principal.

L'Escotilló Grup de Teatre del Círcol Catòlic interpretarà "La porteria", una dramatització basada en el monòleg de Ramon Folch i Camarasa "Totes les roses, i la meva, més." Un monòleg dedicat a la Diada de Sant Jordi que l'Escotilló GT ha dramatitzat en forma de diàleg per a dos actors. Un projecte on es vol potenciar la interpretació dels actors i la innovació en l'escenografia.
Comença el dia en una porteria qualsevol de l'Eixample de Barcelona. Quan l'Aniteta està a punt d'obrir la porteria, sent el xiscle de la primera oreneta de l'any. I és llavors quan s'adona que, justament, és el dia de Sant Jordi.

L'obra està dirigida per Eduard Roig i interpretada per Mònica Serret i Enric Forgas. Compta amb la il·luminació i so d'Emma Vidal i Carles Roig, vestuari de Montserrat Gené, escenografia de Graci Iglesias i Carles Roig, fotografia de Marc Alsina, coordinació de Judit Llaó, i col·laboració de Marta Cañas i Antoni Martínez.

A la primera part de l'acte de commemoració del Dia Mundial del Teatre, els espectadors podran gaudir d'unes accions de teatre jove a càrrec de membres de l'Escotilló Jove del Teatre Círcol Catòlic. Tal i com explicava el director Eduard Roig en l'acte de presentació de la temporada, "ara al Círcol Catòlic tenim tres grups de nois i noies joves que aprenen a fer teatre, i volen fer alguna cosa. Pujaran a l'escenari a explicar què significa el teatre per a ells".

En el marc del Dia Mundial del Teatre, la Regidoria de Cultura vol posar de relleu la riquesa en creació teatral que viu la ciutat, més enllà de la programació estable professional del Principal, tant en l'àmbit pedagògic com en l'associatiu. És per això que, si l'any passat es va poder veure el treball dels joves alumnes de Tracart, enguany es podrà gaudir d'aquesta representació.

Tot plegat començarà dissabte 25 a les 8 del vespre al Principal, amb entrada gratuïta, però numerada. Es pot recollir l'entrada des d'una hora abans a les taquilles del Teatre.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00