Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/07/2016

La revisió del Reglament del Defensor de la Ciutadania a debat

Nota de premsa de la CUP

La setmana passada va tenir lloc el debat sobre el reglament del Defensor de la Ciutadania, on la CUP hi va presentar una bateria de propostes de millora.

La CUP de Vilanova, des del grup de treball de Participació ha estat treballant en diverses propostes de millora per a aquest document, dins del marc debat i revisió de diversos mecanismes de participació ciutadana iniciat ja fa uns mesos. Algunes d'aquestes idees són:

- Que el Defensor tingui facilitat d'accés a la informació que necessiti i també pugui presentar mocions d'entitats al ple, evitant així que les associacions hagin de recórrer a un grup polític perquè les presenti

- Eliminació d'aquells punts del reglament susceptibles a ser interpretats de manera ambigua o partidista, ja que la figura del Defensor ha de mantenir-se al marge dels partits polítics i ha de ser percebut com a un representant de la ciutadania.

- També s'ha inclòs la proposta de l'Assemblea Municipal Oberta de què el defensor sigui escollit per votació popular, en lloc de les 2/3 parts del ple municipal. A més, s'ha definit la manera com es convocaria aquesta elecció, i com es realitzaria el procés de votació.

El passat dilluns 11 estava convocat el debat per tractar totes les propostes de modificació d'aquest reglament, on hi havien de participar tots els grups polítics amb representació al ple de l'Ajuntament. La trobada no va despertar gaire interès, ja que només hi van assistir dos representants del govern, una tècnica, un representant de SOM VNG i una de la CUP.

El debat no va ser gaire ric, ja que no s'havia enviat la documentació corresponent als grups i cap de les propostes fetes va ser acceptada. Tot i així, la formació independentista manifesta que seguirà fent totes les propostes que calguin per avançar cap a la democràcia directa, aconseguint que la gent pugui decidir el seu futur en tots els aspectes de la seva vida.

La CUP de Vilanova lamenta profundament aquest fet, ja que sembla que no es reconegui la vàlua de la figura del Defensor ni que el govern s'hagi pres seriosament les propostes votades i acceptades a l'Assemblea Municipal Oberta.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00