Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/02/2016

Es perfila l'oferta educativa per al curs 2016/2017

Es concreta l'oferta de P3 d'Educació infantil per al proper curs Es concreta l'oferta de P3 d'Educació infantil per al proper curs

S'ha tramès al Departament d'Ensenyament de la Generalitat l'acord aprovat en el Consell Escolar Municipal en relació a la planificació de l'oferta

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha fet públics els terminis previstos de presentació de sol·licituds per a la preinscripció del curs 2016-2017, per a l'etapa de segon cicle d'educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. Les dates previstes són del 30 de març al 7 d'abril, tot i que estan pendent de confirmació fins que no es publiqui la resolució al DOGC.

Des del Consell Escolar Municipal, en una reunió extraordinària que es va celebrar el 20 de gener d'enguany, es va acordar trametre al Departament d'Ensenyament, l'acord sorgit del grup de treball en relació a la planificació educativa de la ciutat, en el que es posava de manifest un seguit de recomanacions i criteris a tenir presents en el disseny de l'oferta, atenent el repte motivat per la baixada demogràfica en el nombre de naixements en el nivell de P3.

Des del Servei d'Educació, i com a primera premissa expressada en l'acord del CEM, es va sol·licitar mantenir tots els centres de la ciutat, respectant les escoles d'una línia i contemplar una disminució de les ràtios, entre d'altres qüestions, així com la seguretat d'una atenció educativa sense reducció de qualitat en l'atenció als centres i l'alumnat.

El regidor d'Educació Joan Martorell ha afirmat que amb aquesta decisió s'ha aconseguit que la reducció de grups no comporti que es tanqui cap escola. "Hem demanat també que per evitar tancar grups hi hagi una reducció de ratios a tots els P3, també, però això no ha estat possible aconseguir-ho, tot i que no hi renunciem. Conjuntament amb l'alcaldessa hem demanat poder entrevistar-nos amb la consellera d'Ensenyament per tractar de les conseqüències de la proposta de grups actual poder abordar la reducció de ratios que havíem proposat des del CEM".

La planificació de grups i l'oferta inicial, en el marc de la Taula Mixta de Planificació, es va donar a conèixer en una reunió conjunta amb totes les direccions dels centres públics d'educació infantil i primària, ajustant els grups de P3 a la possible demanda i que suposarà una oferta de 25 grups (aquest curs és de 27 grups a P3).

Així, l'oferta de P3 d'Educació infantil es concretarà, per a les escoles públiques, de la forma següent: una línia a les escoles l'Aragai, Canigó, Cossetània, Llebetx, el Margalló i Ítaca; dues línies a les escoles l'Arjau i Ginesta, Pompeu Fabra, Sant Jordi i Volerany. Quant a escoles concertades, l'oferta es concreta amb: una línia a les escoles la Pau, Divina Providència i Santa Teresa de Jesús; dues línies a les escoles el Cim, Pia i Sant Bonaventura.

El proper curs 2016-2017 hauran de començar P3 els nens i nenes nascuts l'any 2013. Aquesta xifra suposa un decreixement en un centenar de nens i nenes en relació a les xifres corresponents al curs anterior.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00