Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/10/2014

Trobada entre els comitès d'ètica dels ajuntaments de Sant Boi de Llobregat i VNG

Trobada entre esl comitès d'ètica de Sant Boi i de VNG   Trobada entre esl comitès d'ètica de Sant Boi i de VNG

Intercanvi d'experiències entre els dos equips de treball pioners a Catalunya

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú són les dues úniques administracions públiques locals a Catalunya que tenen un comitè d'ètica. Ambdós equips de treball es van reunir dimecres a VNG per posar en comú aspectes diversos com ara els sistemes de funcionament i les principals dificultats.

L'Ajuntament de VNG va posar en marxa l'octubre del 2011 una unitat de Responsabilitat Social Corporativa que, entre d'altres accions, ha promogut l'aprovació d'un codi ètic i de bon govern a l'Ajuntament i la creació del comitè d'Ètica.

Carles Anson, membre del Comitè d'Ètica de VNG explica que els principis de l'ètica i el bon govern son genèrics i que tant Sant Boi de Llobregat i Vilanova i la Geltrú estan treballant per donar-los a conèixer.

La presidenta del Comitè d'Ètica de Sant Boi, Carmen Valverde explica que no hi ha massa exemples a seguir i que l'intercanvi d'experiències amb VNG permet avançar i enriquir els dos projectes. “Una qüestió bàsica a tractar és sobre quines qüestions hem de parlar i de quina manera, anem treballant sobre la marxa i és bo complementar aquesta informació”.

En el cas de Vilanova i la Geltrú, després d'un any de funcionament, encara no s'ha portat cap cas a debat. Malgrat això els membres del Comitè estan treballant en iniciatives com ara fer suggeriments “d'ofici” per millorar la pròpia administració.

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat va ser el primer en impulsar un codi ètic i, en el seu cas, l'àmbit d'actuació és només intern dins de l'administració local. De moment han tingut només un cas d'estudi. A Vilanova i la Geltrú tota la ciutadania pot demanar al Comitè que debati sobre algun cas.


Codi ètic de l'Ajuntament de VNG
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00