Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/01/2014

Les Biblioteques de VNG participen en la celebració dels Tres Tombs

La xerrada 'El perquè dels Tres Tombs', a càrrec de Xavier Orriols, el dia 16 a la Cardona La xerrada 'El perquè dels Tres Tombs', a càrrec de Xavier Orriols, el dia 16 a la Cardona

Els equipaments editen la guia de lectura 'Tres Tombs', una selecció de documents relacionats amb la festa

Les Biblioteques de VNG participen en la difusió i el coneixement de la festivitat dels Tres Tombs i per aquest motiu organitzen una xerrada que servirà per conèixer els motius i les arrels de la festa i editen una guia de lectura amb el fons que tenen sobre aquest tema.

La biblioteca Armand Cardona Torrandell acull dijous 16 de gener, a les 18.30 h, la xerrada El perquè dels Tres Tombs, a càrrec de Xavier Orriols, músic, luthier i estudiós de la cultura popular.

El 17 de gener de cada any se celebra la festa dels Tres Tombs, anomenada la festa major petita, en honor a Sant Antoni Abat, patró de la ciutat. Aquest cap de setmana ja es va iniciar la celebració, amb el trasllat de la bandera per ser entregada al banderer d'enguany i amb la lectura del pregó a càrrec de Lluís Amaré. Concerts, cercaviles, exposicions i el llançament dels dotze morterets són activitats que acompanyen, en els dies previs, la diada de Sant Antoni Abat, organitzada per l'Associació dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú.

Per qui vulgui conèixer el perquè de les tres voltes i la relació de la Festa amb Sant Antoni i el temple, o si té sentit la festa dels Tres Tombs en l'actualitat, pot participar en aquesta xerrada, on el convidat tractarà aquest i altres temes.

Les biblioteques de la ciutat també col·laboren en el coneixement d'aquesta celebració amb l'edició de la guia de lectura Tres Tombs. Aquesta guia recull una selecció de documents presents a les Biblioteques de VNG i que es relacionen amb la Festa Major d'hivern a Vilanova i la Geltrú.

A banda dels documents que parlen sobre la festa en qüestió també es troben d'altres relacionats amb els cavalls, ases, carruatges, filmacions i tot allò afí a aquesta celebració, fins i tot contes infantils.

La guia es pot consultar via web en el següent enllaç i adquirir en paper, juntament amb els documents presents, a les pròpies biblioteques al llarg de la setmana. 

- Guia de lectura Tres Tombs
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00