Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/06/2015

Activitats d'estiu als museus

Les visites d'estiu al Balaguer són tot un èxit    Les visites d'estiu al Balaguer són tot un èxit

Amb l'arribada del bon temps, el Museu Romàntic Can Papiol i el Museu Víctor Balaguer ofereixen diverses propostes per al mes de juny

Arribat el mes de juny, els museus de la ciutat ofereixen activitats especials per gaudir del bon temps. Al Museu Víctor Balaguer tornen les visites "Temple maçònic? Misteris i símbols". En aquesta ocasió, la visita al museu estarà centrada en l'arquitectura i en el significat que Víctor Balaguer va voler donar a l'edifici de la Biblioteca-Museu, a través d'elements decoratius d'antigues civilitzacions, referències a l'exotisme i símbols maçònics. Els visitants podran conèixer també un dels espais més singulars del museu, que normalment no està obert al públic: la cúpula i les seves vistes. L'activitat acaba amb una copa de cava al jardí del museu. La primera d'aquestes visites serà el 18 de juny a les 19 h i té un preu de 5 euros. Cal fer reserva prèvia.

Diumenge 28 de juny a les 12 h el museu ofereix una altra de les seves Mirades a la col·lecció: "Trobades al Cafè Foment". Una visita comentada per descobrir el conjunt de pintures que decoraven la cafeteria del Foment Vilanoví i la seva història, a partir de les obres realitzades per Joaquim Mir, Enric Cristòfor Ricart, Martí Torrents i Alexandre de Cabanyes. La visita té un preu de 5 euros i requereix reserva prèvia.

Per a les reserves a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer cal trucar al 93 815 42 02 o bé enviar un correu a informacio@victorbalaguer.cat.

A més, fins a finals del mes de juny, el Museu Balaguer exhibeix a la sala d'exposicions temporals la mostra "Els mobles de Don Víctor", amb peces de mobiliari que són autèntiques obres d'art i que van entrar a la institució a l'època de Víctor Balaguer.

Per la seva banda, el Museu Romàntic Can Papiol torna a oferir les visites teatralitzades ambientades a l'època de la Guerra del Francès. La primera d'aquestes visites, amb el nom d'"Hostes vingueren que de casa ens tragueren" es farà dissabte 20 de juny a les 19.30 h. Els visitants, acompanyats del senyor Benet Rubinat (nebot de Francesc de Papiol) i alguns membres del seu servei, recorreran la casa d'una de les famílies benestants més importants de Vilanova i la Geltrú al segle XIX. La presència dels francesos a la ciutat, la religiositat dels seus inquilins o la vida quotidiana que s'amaga darrere d'aquestes quatre parets quedaran a la vista dels espectadors perquè entenguin, d'una manera divertida, com era la vida al segle XIX. En finalitzar se servirà una copa de cava al jardí del Museu. Aquesta visita té un preu de 10 euros i requereix reserva prèvia.

També continuen les visites familiars a Can Papiol. Són visites adaptades als petits de la casa, pensades per a que tota la família pugui descobrir com es vivia en una casa com aquesta ja fa uns quants anys. La propera d'aquestes visites es farà diumenge 28 de juny a les 11 h. El preu és l'entrada al museu per als adults, i gratuïta per als infants. Es recomana reservar.

Per les activitats de Can Papiol cal fer reserva al 93 893 03 82 i o bé a museupapiol@vilanova.cat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00