Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/11/2016

La delegació del Bureau Economique de la regió de Namur visita Neàpolis per obrir futures línies de col·laboració

 .    .

Namur i Vilanova tenen en comú el impuls de projectes d’incubació empresarial, cowork i d’experimentació per a smart cities

L'Agència Pública d'Innovació Neàpolis rebrà demà dimecres la visita d'una delegació del Bureau Économique de la Province de Namur (BEP). La delegació de l'Agència de desenvolupament Econòmic de la Regió de Valònia (Bèlgica) que té previst mantenir una sessió de treball amb la quarta tinenta d'alcaldia i regidora d'Innovació i TIC, Ariadna Llorens, i el director de Neapolis, Joan Carles Lluch, per continuar amb la col·laboració entre les dues institucions.

Aquesta col·laboració entre les agències d'innovació de Valònia i de Vilanova es va iniciar arran de l'edició del 2015 del Mobile World Congress. Uns vincles que es van veure reforçat el darrer més de juliol del 2016 amb la visita que una delegació de Neàpolis va fer a Bèlgica amb l'objectiu de consolidar un marc de relacions i obrir diferents línies de col·laboració entre els dos organismes.

 
La delegació valona aprofita ara la seva presència dins l'Smart City Expo World Congress que se celebra aquesta setmana a Barcelona. Aquesta delegació la integren el Director General de BEP Namur, Mr. Renaud Degueldre; el seu president, Jean-Claude Nihoul; el cap de departament IT, Marc Derroite; el cap territorial dels projectes d'Smart City, François Laureys i el cap de politiques Smart City de la ciutat de Namur. Nicolas Himmer

Es preveu també l'assistència d'una representació de l'Escola Universitària d'Henallux, un centre ubicat a la ciutat de Namur, amb la qual també s'han mantingut contactes bilaterals.

Tant el BEP de Namur com Neàpolis tenen en comú el desenvolupament d'iniciatives i projectes com incubadores empresarials, espais de cowork i fab labs. Altres iniciatives han comportat l'impuls de processos vinculats a la integració de la creativitat des del foment de la cocreació o l'estímul per avançar cap a nous models d'organització empresarial així com també projectes d'economia circular. Altres accions desenvolupades s'encaren a millorar la qualitat de vida dels ciutadans implementant solucions "smart". Tot plegat es tracta d'iniciatives que actualment cadascun dels territoris desplega en solitari però que permeten establir futures línies de col·laboració entre les dues ciutats per què mantenen objectius comuns de progrés econòmics, social, cultural i de sostenibilitat.

Segons la quarta tinenta d'alcaldia i regidora d'Innovació i TIC, Ariadna Llorens constatar tots aquests punts en comú "ens fa pensar que podem treballar plegats en la construcció i experimentació de nous models de creixement econòmic. Són, per tant, models innovadors que comporten canvis rellevants en les maneres de fer. I un dels més importants és el d'obrir la porta a col·laborar i compartir experiències i coneixement".

Namur i la regió de Valonia es troba a la cruïlla de dos Eurocorredors. El primer conforma un eix transversal que va d'oest a est i que interelaciona les regions metropolitanes de Londres, París. Lilla, Charleroi, Namur, Lieja i que continua cap a Colònia, Frankfurt i connecta amb les regions de l'est. Aquest és un corredor vinculat a la tradició industrial de la regió. El segon eix, actualment el més dinàmic i que presenta majors potencialitats, recorre la regió en sentit Nord-sud, i relliga les ciutats d'Amsterdam, Brussel·les i Luxemburg per continuar cap Lió i cap a la mediterrània i països del sud d'Europa.

És en aquest context que la regió de Namur està desenvolupant dinàmiques socioeconòmiques orientades cap a la generació d'ocupació i activitat vinculades a la innovació i la creativitat basada en la revalorització dels actius que manté força paral·lelismes amb les dinàmiques que es generen des de Neàpolis el que obre un ampli marge de possibilitats al desenvolupament d'accions conjuntes.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00