Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/07/2015

Campanya per a l'ús del casc en motocicletes, ciclomotors i bicicletes

  Campanya de control i vigilància sobre l'ús del casc Campanya de control i vigilància sobre l'ús del casc

La Policia Local realitzarà aquesta campanya de control i vigilància coordinada amb el Servei Català de Trànsit

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú realitzarà des d'avui i fins diumenge la Campanya de control i vigilància sobre l'ús del casc en motocicletes, ciclomotors i bicicletes. Una campanya d'àmbit català, que està coordinada amb el Servei Català del Trànsit.

L'actual normativa obliga a utilitzar el Casc de protecció homologat o certificat segons la legislació vigent, tant per vies urbanes com interurbanes a:
• els conductors i passatgers de motocicletes (amb o sense sidecar)
• de vehicles de tres rodes i quadricicles
• de ciclomotors
• de quads
Estan exempts d'utilitzar el casc de protecció i estan obligats a utilitzar el cinturó de seguretat tan en vies interurbanes com urbanes:
• les motocicletes, els vehicles de tres rodes o els quadricicles i els ciclomotors que tinguin estructures d'autoprotecció i estiguin dotats de cinturons de seguretat.
• quan aquest fet consti en la targeta d'Inspecció Tècnica o al Certificat de Característiques del vehicle.

bicicletesEls conductors i passatgers d'una bicicleta estan obligats a utilitzar cascs de protecció homologats o certificats segons la legislació vigent, quan circulin en vies interurbanes.

Campanya de control d'alcoholèmia i drogues


D'altra banda, la Policia Local va realitzar durant la darrera setmana de juny una Campanya de control d'alcoholèmia i drogues, coincidint amb la revetlla de Sant Joan. Durant aquelles dates es van realitzar 116 proves d'alcoholèmia, de les quals 4 van acabar en denúncia, en superar el límit permès per llei.

El control o test d'alcoholèmia (BAC) mesura la concentració d'alcohol a la sang. Actualment, la llei no permet la conducció si es supera els 0,25 mil·ligrams per litre en l'aire espirat o 0,5 g per litre en sang, excepte en els casos de conductors amb menys de 2 anys de carnet o els professionals (camioners i conductors d'autobusos), en què la xifra és de 0,3 g/L de l'alcohol en sang, que equival a 0,15 mg/L en l'aire espirat.

La Policia Local, coordinada amb el Servei Català de Trànsit, realitza al llarg de l'any diverses campanyes de control i vigilància de manera periòdica. Aquests seguiments van des del control d'alcoholèmia i drogues, a la seguretat passiva, la distracció i control semafòric, la velocitat, les motocicletes i el transport escolar. Totes elles estan pensades per prevenir actituds negatives al volant així com augmentar la seguretat tant de conductors com de vianants.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00