Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/04/2015

La Plataforma per una Vegueria Pròpia demana al Parlament impulsar la Vegueria Penedès

El president, Artur Mas, amb els representants polítics i agents econòmics i socials de la Vegueria Penedès         El president, Artur Mas, amb els representants polítics i agents econòmics i socials de la Vegueria Penedès

Representants de la Vegueria Penedès, entre els quals, l'alcaldessa Neus Lloveras i la regidora Ariadna Llorens, donen suport a les demandes de la plataforma en la reunió mantinguda amb el president de la Generalitat

La Plataforma per una Vegueria Pròpia ha presentat aquest dimecres al migdia al president de la Generalitat, Artur Mas el llibre 'El Penedès era possible' i el mapa de l'àmbit de la Vegueria Penedès. Amb aquest acte la Plataforma per una Vegueria Pròpia volia evidenciar la unitat d'acció d'aquest territori amb l'objectiu d'aconseguir el reconeixement d'aquest àmbit territorial com a vuitena vegueria i la modificació de la Llei de Vegueries i de la Llei electoral per poder desplegar l'àmbit funcional del Penedès.

La Plataforma per una Vegueria Pròpia ha anat al Parlament encapçalada pel seu president, Fèlix Simon, qui s'ha fet acompanyar de 25 representants d'àmbits econòmics, socials i culturals del territori, així com dels quatre alcaldes i alcaldesses de les quatre capitals de comarca que conformen la Vegueria Penedès (Anoia, Garraf, Alt i Baix Penedès). L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, i la primera tinenta d'alcaldia, Ariadna Llorens, han participat en aquesta trobada amb el president de la Generalitat, Artur Mas i amb els diputats i diputades dels grups polítics del Parlament català.

Fèlix Simon, ha destacat la voluntat dels 72 municipis que conformen aquest territori, actualment "partit per la divisió provincial" d'esdevenir un ens territorial. Per al president de la Plataforma per una Vegueria Pròpia aquest acte d'avui al Parlament de Catalunya volia "fer visible la unitat d'acció de totes les forces polítics, econòmiques, socials, etc., de la Vegueria Penedès davant dels diferents grups polítics del Parlament". Finalitzat l'acte d'avui, la Plataforma per una Vegueria Pròpia ha reivindicat que compten actualment amb el suport de la majoria de partits de l'arc parlamentari català per impulsar la creació d'aquest nou ens territorial.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00