Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/03/2014

S'inaugura l'exposició 'Resistents i deportades' sobre l'experiència de les dones al camp de concentració de Ravensbruck

L'acte d'inauguració es va fer dissabte       L'acte d'inauguració es va fer dissabte

L'Amical de Mauthausen reuneix a Vilanova i la Geltrú la xarxa d'instituts i professorat per a la prevenció del feixisme en la segona trobada de formació per a centres de secundària

El Museu del Ferrocarril acull aquests dies l'exposició "Resistents i deportades. Els camps de concentració". Una mostra que dissabte inauguraven oficialment la regidora de Cultura Marijó Riba, el president de l'Amical de Mauthausen Enric Garriga, la historiadora Rosa Toran, i la directora del Museu del Ferrocarril Pilar García.

La mostra forma part del projecte Buchenwald, de l'Amical de Mauthausen, amb la col·laboració de diverses entitats i centres educatius de la ciutat, i que compta amb el suport de l'Ajuntament de VNG. Es tracta d'una mostra emmarcada dins el Pla d'Animació Educativa que descriu l'experiència de les dones deportades al camp de Ravensbruck. S'ha completat amb material sobre els camps de concentració a Espanya que ha aportat el grup de Dones amb memòria, del taller La història a les nostres mans. Justament dissabte, després de la inauguració, aquestes dones van aportar els seus testimonis sobre l'experiència de les dones i familiars dels presos. 

Resitents i deportades

Trobada de formació
Al llarg de tot el matí, abans de la inauguració i en el marc del projecte Buchenwald, l'Amical de Mauthausen va reunir al museu vilanoví el professorat de diversos centres de Catalunya per unificar accions i consolidar la Xarxa d'instituts i professorat per a la prevenció del feixisme. Una segona trobada que ha servit per a intercanviar experiències i propostes de treball entre alguns dels centres educatius que col·laboren amb l'Amical i alguns dels seus projectes, i per posar les bases per a consolidar al nostre país una xarxa de centres antifeixistes que permeti una major i més eficaç tasca de sensibilització envers aquesta problemàtica, per altra banda creixent i preocupant a Europa i al nostre país.

El seminari va permetre definir pautes de treball sobre la deportació per al professorat, elaborar una guia per a treballs de recerca, definir la seva orientació temàtica, definir la seva aproximació a partir de les diferents matèries (filosofia, història, literatura, etc), i coordinar i incorporar els diferents treballs fets pels centres de cara a elaborar un projecte comú, tant pel que fa a metodologia com a continguts.

Finalment, la jornada va servir per a preparar la propera trobada d'alumnes de secundària de Catalunya, que la Xarxa celebrarà el 22 de maig, i per avançar sobre propostes de continuïtat de la Xarxa i de definició d'un protocol constituent.
Més informació: http://www.projectebuchenwald.blogspot.com
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00