Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/03/2016

Neus Lloveras demana a Salut més recursos per a l'atenció sanitària del Garraf

Hospital de Sant Antoni Abat   Hospital de Sant Antoni Abat

L'alcaldessa i la regidora de Salut també traslladen al conseller Toni Comín la necessitat de l'hospital nou

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i la regidora de Salut, Gisela Vargas, van reunir-se ahir dimecres amb el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín. La trobada va ser una primera presa de contacte amb la conselleria i va tenir dos objectius principals: d'una banda, la demanda de més recursos per millorar l'assistència sanitària als centres de la comarca i reduir la llista d'espera; de l'altra, la construcció del nou hospital de Vilanova i la Geltrú.

Neus Lloveras confia que el pressupost de la Generalitat tingui en compte una millora del finançament del Consorci Sanitari del Garraf (CSG), ens que gestiona els hospitals de Sant Antoni Abat i de Sant Camil. L'alcaldessa i presidenta del CSG argumenta que l'objectiu dels centres sanitaris és "assolir l'excel·lència, per això calen més recursos per millorar i oferir la màxima qualitat en l'assistència". Malgrat en els darrers anys s'ha millorat el dèficit de finançament històric del CSG, Neus Lloveras desitja que a curt termini s'acabi de "posar ordre" a la situació dels hospitals del Garraf.

Pel que fa a la demanda del nou hospital, les representants del govern municipal van defensar-ne la necessitat per fer front a l'envelliment de les instal·lacions hospitalàries actuals. La comarca reclama aquest nou equipament des del 2008 i l'any 2011 es va acordar amb la Generalitat i el territori la seva construcció a Vilanova i la Geltrú. L'alcaldessa i la regidora han demanat a la conselleria que tingui present la reivindicació del Garraf per poder oferir una atenció sanitària més adequada a les necessitats de la població en els propers anys.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00