Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/03/2017

El concurs fotogràfic l'Empremta Femenina arriba a la 20a edició

Emmarcat en el Dia Internacional de les Dones, vol ser un reflex de la vida de les dones, com a crítica al model patriarcal i com a prevenció de la reproducció d'estereotips de gènere

Aquest 2017 se celebra la vintena edició del concurs fotogràfic l'Empremta Femenina, i per això s'ha volgut ampliar horitzons.
L'objectiu és potenciar la participació intergeneracional, augmentant-ne el ressò i reforçant el missatge de l'empoderament femení, imprescindible per trencar amb els estereotips de gènere i assolir una societat amb equitat.

És per això que s'ha plantejat un nou format, el de reportatge documental, que consti d'una col·lecció de tres fotografies emmarcades en una mateixa unitat temàtica que reflecteixi l'aportació de les dones en diferents àmbits: laboral, social, familiar, d'oci,...

Aquest concurs vol ser un reflex de la vida de les dones i la seva riquesa simbòlica. Té la voluntat de representar una crítica conscient al model patriarcal universal i la intenció de fer d'aquests reflexes de vida, una font pedagògica en la prevenció de la reproducció d'estereotips de gènere que oprimeixen les dones. A través dels reportatges fotogràfics, pretén contribuir a posicionar i fer recuperar a les dones tot allò que la societat manté en la caverna de l'oblit i la desvalorització.

Per tercera vegada, enguany també es lliurarà el premi d'honor a la memòria de la fotoperiodista vilanovina Maria Garcia Rubio, "Mary".

Des de la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de VNG es vol agrair la col·laboració en l'organització des dels inicis d'aquest concurs al Col·lectiu Fotogràfic Fotoítaca de l'AV de Sant Joan, i a la Federació Catalana de Fotografia, així com al Centre Cívic de Sant Joan, que ha acollit des del principi aquesta iniciativa. També agraeix la col·laboració en els premis al Centre Fuji Vilanova.

Podeu consultar les bases aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00