Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/01/2012

S'estableixen els criteris per obtenir les bonificacions de la taxa d'escombreries industrials

L'ús continuat del Punt Net suposa bonificacions pels usuaris      L'ús continuat del Punt Net suposa bonificacions pels usuaris

També hi ha modificacions en la taxa d'escombreries domèstica, que premia l'ús de la deixalleria fins a un 40%

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha establert els criteris que es tindran en compte, durant aquest 2012, per tal de poder obtenir una bonificació de la taxa d'escombreries industrials, i que correspon al pagament anual del servei de recollida i tractament de residus municipals d'origen no domèstic.

La bonificació per aquest any serà de fins al 60% de la quota establerta per als establiments comercials i industrials, i s'aplicarà mitjançant un conveni marc que se signarà entre l'administració local i els diferents gremis i associacions, el que permetrà establir i concretar el percentatge que caldrà aplicar. En el cas que el contribuent no estigui associat a cap entitat podrà sol·licitar el conveni a títol individual. En tots els casos el termini per sol·licitar la signatura del conveni finalitzarà el 30 de març.

Criteris de bonificació

Per la utilització regular del Punt Net, segons les condicions que s'estableixen, es proposa la bonificació màxima del 40%, de manera esglaonada, en funció de la utilització anual realitzada durant l'any 2011

D'altra banda hi ha un seguit de residus que no bonifiquen la taxa, com pot ser aquells que no es recullen separadament (plàstics, porexpan...) així com tampoc fustes, electrodomèstics amb CFC, runa o pintura, entre d'altres.

Consulteu aquí les altres bonificacions en la taxa

Taxa d'escombreries domèstiques

Amb l'aprovació de les ordenances fiscals d'aquest 2012 s'han realitzat un seguit de modificacions respecte a la bonificació de la taxa d'escombreries domèstica.

Aquest any es concedirà la bonificació a la unitat familiar i habitatge que acreditin un ús regular i continuat, durant tot el 2011, de la deixalleria Punt Net o de la deixalleria mòbil segons el següent barem:

- de 6 a 10 marcatges : 20%
- més de 10 marcatges: 40%

Aquest nou criteri incrementa i facilita el nombre de bonificacions d'aquest any, que es manté en un màxim del 40%

Una altra novetat d'aquest any és la creació d'una tarja de control dels marcatges anuals, per tal de facilitar el seguiment dels usuaris de la deixalleria Punt Net i deixalleria mòbil. De la mateixa manera la tarja serà el document probatori que tindrà l'usuari de cara a obtenir la bonificació corresponent a la taxa d'escombreries. 
Tarja
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00