Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/06/2013

El CAPI de Baix-a-mar tindrà una unitat de medicina tropical

 La Plataforma de Serveis acull la residència Els Josepets i altres  serveis La Plataforma de Serveis acull la residència Els Josepets i altres serveis

Francesc Sánchez fa balanç dels 2 anys de govern i destaca la gestió de la Plataforma de Serveis

El centre d'atenció primària de Baix-a-Mar tindrà una unitat de medicina tropical a partir del mes de juliol. Aquesta informació l'ha donat a conèixer el regidor de Salut, Convivència, Equitat i Seguretat i Protecció Ciutadana, Francesc Sánchez.

Sánchez, en la valoració dels 2 anys de govern dels seus àmbits de gestió, ha volgut destacar la feina en la Plataforma de Serveis, que acull la residència els Josepets, el centre de dia i altres serveis d'atenció a la dependència. "Vam rebre una residència amb 0 places, tancada i avui podem dir que està plena i amb llista d'espera". El regidor ha posat de relleu el fet d'haver aconseguit per Vilanova 70 places públiques de residència que, "en un context de crisi, és una gran cosa".

Francesc Sánchez ha agraït l'esforç de l'equip de treball del Consorci de Serveis a les Persones, que gestiona la Plataforma i també el CAPI de Baix-a-Mar. Sobre aquest centre el regidor ha explicat que properament incorporarà una unitat de medicina tropical. Aquestes unitats son importants perquè ofereixen atenció especialitzada a les persones abans i després de viatjar a països tropicals i subtropicals. "No hi ha gaires centres que tinguin aquestes unitats" ha destacat Francesc Sánchez, "tindrem una unitat especialitzada que serà referència al territori".

També en l'àmbit sanitari, el responsable municipal ha explicat que s'han dut a terme les primeres converses a nivell local i comarcal per parlar del projecte del nou hospital i "veiem possibilitats que hi hagi acord". El regidor Francesc Sánchez ha explicat que es reuneix aquesta setmana amb el president del CAtSalut i que "serà un camí llarg, anirem pas a pas, però no podem seguir aturats".

Pel que fa l'àmbit de seguretat, el regidor responsable ha destacat l'esforç de la Policia Local per coordinar-se amb els Mossos d'Esquadra i fer feina conjunta, en esdeveniments de la ciutat com el Carnaval o la Fira de Novembre. Sánchez també ha posat de relleu "l'alt índex d'intervenció en temes de seguretat ciutadana, que altres policies locals no tenen".

Sobre les gestió en els temes de convivència i equitat, Francesc Sánchez ha valorat positivament "la feina que s'ha fet amb les diverses comunitats de la ciutat. Tenim una ciutat amb un esperit obert, que ens fa millors ciutadans, però no hem d'abaixar la guàrdia", ha dit el regidor, en referència a l'absència de conflictes racistes i xenòfobs.

Finalment, Sánchez ha conclòs que "l'equip de Govern té rumb, l'ha posat, va en marxa" tot i les dificultats de gestionar en temps de crisi. L'objectiu és "que les retallades que fan altres administracions afectin el menys possible a les persones".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00