Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/07/2013

La televisió pública de Romania emet aquest cap de setmana des de Vilanova i la Geltrú

L'alcaldessa, Neus Lloveras, amb els components de la delegació romanesa     L'alcaldessa, Neus Lloveras, amb els components de la delegació romanesa

El col·lectiu romanès és el segon en importància a la ciutat

Aquest matí l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, han rebut al Saló de Plens de l'Ajuntament la delagació romanesa formada per representants del Concili Provincial de Bistrita Nassaud (Diputació Provincial) i de TVR, la televisió nacional romanesa. Aquesta àmplia delegació que aplega a gairebé un centenar de persones, romandran des d'avui i fins diumenge a VNG des d'on s'emetran diferents programes de televisió en directe per a tota Romania. A més també es podran contemplar demostracions de folklore i artesania de Romania.

En la seva intervenció, l'alcaldessa Neus Lloveras ha destacat que el col·lectiu romanès a Vilanova i la Geltrú és la segona nacionalitat immigrant més nombrosa de la ciutat. "Vilanova i la Geltrú és una ciutat acollidora on el col·lectiu romanès s'ha integrat perfectament. Accions com la dinamització de l'ermita de Sant Sebastià o les activitats que es duran a terme aquest cap de setmana així ho demostren". Per la seva banda, el president de la Diputació de Bistrita Nassaud, Emil Radu, ha volgut agrair la col·laboració que han rebut per part de l'Ajuntament per a dur a terme aquest projecte televisiu i per l'acolliment rebut. Radu ha destacat que el Bistrita Nassau es troba a la zona de Transilvània, coneguda per Dràcula i la novel·la de Bram Stoker. "És un territori de muntanya que acull una població de 300.000 habitants i la majoria del col·lectiu romanès de Vilanova i la Geltrú prové d'aquesta zona".

Acompanyant Emil Radu, també eren presents a l'acte Alexandrau Pugna, vicepresident de la Diputació de Bistrita Nasaud; Dorin Popescu, vicepresident de la Diputació de Bistri¿a Nasaud; Alexandru Vidican, arxiprest de Bistrita i Vaii Bargaului; Ioan Pintea, director de la biblioteca de la província; Gavrila Tarmure, director cultural de la província; Alexandru Gavrilas, director general dels museus de la província; Couti Romeo, director de Studio Regional Cluj-Napoca de la Televisió Romanesa (TVR); Dorel Cosma, director cultural del municipi Bistrita; i Alin Toder, mossèn de l'església ortodoxa Sant Serrafim de Sarrov de Vilanova i la Geltru (Sant Sebastià); a més de representants de la Televisió Romanesa i periodistes.

Les activitats s'inicien avui dijous a les 15 h amb la retransmissió del programa "L'espai de les decisions" des de l'Hotel Solvi. En aquest espai ha estat convidada l'alcaldessa Neus Lloveras. Demà divendres al passeig Marítim i a partir de les 9 del matí, realització del programa "Projecte Romania" amb la intervenció del regidor Gerard Figueras. A la tarda, i a la rambla de la Pau davant el monument a Francesc Macià de les 17.30 a 21 h demostració de folklore i artesania romanesa. Aquesta mateixa acció es repetirà dissabte a la plaça de la Vila de les 20 a les 23 h. Finalment, diumenge, i a l'ermita de Sant Sebastià és farà de les 9 a les 11 h la retransmissió de la missa ortodoxa i a la tarda la plaça de la Vila esdevindrà un set d'entrevistes per a TVR.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00