Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/12/2016

Dansa, teatre, circ i música per a tothom

L'espectacle de dansa de Guy Nader i Maria Campos es podrà veure aquest divendres L'espectacle de dansa de Guy Nader i Maria Campos es podrà veure aquest divendres

La programació d'arts escèniques a la ciutat arriba carregada de propostes per a aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana els amants de les arts tenen una àmplia oferta a Vilanova i la Geltrú. I és que la programació d'arts escèniques s'omple amb propostes per a tots els públics.
Divendres dia 9, a les 21 h al Teatre Principal arriba l'espectacle de dansa "Time Takes The Time Time Takes", que es va ajornar fa unes setmanes per la lesió d'una de les ballarines.
Interpretat per Guy Nader, Maria Campos, Thais Hvid, Roser Tutusaus i Magí Serra, l'espectacle ha estat premiat a nivell europeu. És una conversa dinàmica i física a través de la repetició del moviment i leitmotiv del pèndol, que encarna mecanismes que mesuren el temps i l'espai.
Un recorregut pel moviment i el so d'oscil·lació que esclata en diferents trobades en evolució cap a un mòbil perpetu. Una roda en moviment que suggereix el temps com un continuum.
Aquest espectacle sorgeix de l'admiració pel ritme i la musicalitat que crea el moviment, un ritme latent i constant que marca el pas del temps. Partint d'una tasca física senzilla com és el moviment pendular, es crea una seqüència d'engranatges on els cinc cossos dels intèrprets cerquen continuament un fer i desfer mecanismes de complexitat i complicitat.
El treball de Guy Nader i Maria Campos ha estat presentat a diferents festivals i teatres internacionals i nacionals, com a Holanda, Regne Unit, Alemanya, Líban i Corea del Sud.
Guy Nader va ser guardonat amb la beca danceWEB Europe al 2012 i va rebre el primer premi al Festival Internacional Masdanza. Maria Campos es va formar a SEAD, Àustria, i es va llicenciar per l'Escola Superior d'Arts d'Amsterdam (MTD) el 2003. Ha treballat amb Meekers, Protein Dance, Sol Picó i Àngels Margarit / Cia. Mudances, entre d'altres.
Aquest espectacle ha estat seleccionat per formar part de la plataforma europea Aerowaves.

Dissabte 10 de desembre és l'hora de l'espectacle teatral "Dins la cova", amb Les Coralines, emmarcat dins el projecte de suport a la creació, i escrit i dirigit pel vilanoví Pau Escribano.
Quatre noies, una cova, dos tuppers de carxofa, una princesa, un violí, un clarinet i un drac. Una combinació explosiva de misteris i perilloses flamarades, que només podràs descobrir entrant dins la cova.
Una comèdia musicada sobre la societat catalana dirigida a un públic sense complexos amb ganes de riure's d'ell mateix, de les tradicions i dels tòpics. I alhora, convida a reflexionar sobre el poder, l'egoisme, la manipulació de la informació, les mitges veritats i les grans mentides que ens envolten.
Les Coralines neix arran de coincidir les quatre joves actrius Núria Deulofeu, Sílvia Forns, Irene Jódar i Carol Rovira al projecte shakespearià Com us plagui (As You Like It) que va acollir el Teatre Akadèmia la temporada 2014/15. Ara presenten el seu primer espectacle, Dins la cova, de la mà de Pau Escribano.
Coralines és espai per la creació col·lectiva, atmosferes musicades i humor amb amor.
L'obra comptarà amb una sessió de l'Escola de l'espectador, una trobada amb la companyia després de la funció per conèixer el procés creatiu de l'obra.
"Dins la cova" es podrà veure a les 21h al Teatre Principal.

Més informació i venda d'entrades a www.elprincipal.cat

El Teatre Principal també acollirà, diumenge 11, el taller de circ en família amb l'Escola de Circ Saltimbanqui. Serà en dues sessions, de 12 a 14 h o de 18 a 20 h. L'Escola de Circ Saltimbanqui ofereix aquest taller que integra la descoberta de les diferents tècniques de circ, com activitat física i creació artística en l'àmbit familiar, per tal que tots els membres de la família puguin realitzar una activitat conjunta, dins d'un ambient de confiança i afectiu. Aquesta activitat està pensada com un espai lúdic on la descoberta i pràctica de les tècniques circenses permeti a les famílies apropar-se al món del circ com a part activa i no merament com a espectadors.
Aquest taller de circ precedeix l'espectacle Intarsi de la companyia de circ "Eia", programat per diumenge 18 de desembre a les 18 h.

Finalment arriba la música. Diumenge 11 a les 19 h a l'Auditori Eduard Toldrà es farà el concert "Recordant Eduard Toldrà", amb la cobla Maricel, organitzat amb la coordinadora sardanista de Vilanova i la Geltrú: Amics de la Sardana i Dansaires Vilanovins.
Jules Verne, el gran escriptor francès de novel·les fantàstiques, ens va permetre fer la volta al món en 80 dies, viatjar a la Lluna, descobrir què hi ha al centre de la Terra i fins i tot, submergir-nos fins les profunditats de l'oceà a bord del Nautilus mentre escoltem l'orgue del capità Nemo. L'any 1893, quan ja era l'escriptor més conegut d'Europa, Verne va publicar un petit conte de Nadal a les pàgines de la revista Le Figaró Illustré.
La Cobla Maricel presenta "El conte de Nadal de Jules Verne amb música", amb la nostra música: les obres per a cobla més populars són l'acompanyament d'aquesta història fantàstica i musical que convida a escoltar les notes de Toldrà, Garreta, Serra, Morera i tants d'altres que, com Jules Verne, van ser uns artesans de les emocions.

Més informació i venda d'entrades a www.auditoritoldra.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00