Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/03/2014

Alcaldesses i alcaldes del Garraf s'uneixen en defensa de l'administració local

Durant el Consell d'alcaldies es va acordar sumar esforços en defensa de l'autonomia local

Durant el consell d'alcaldies, celebrat divendres passat a la Masia d'en Cabanyes, alcaldesses i alcaldes de la comarca van acordar sumar esforços en defensa de l'autonomia local, davant l'aprovació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) del govern de l'estat espanyol. Aquesta llei, que suposa una retallada de competències dels ens locals, afectarà els serveis que donen els ajuntaments, ja que la seva gestió s'atribuirà a administracions superiors, que sovint es troben allunyades del municipi.

En aquest sentit, el Consell Comarcal del Garraf va presentar una proposta de suport als ajuntaments de Catalunya i de la comarca en relació al recurs que es presentarà al Tribunal Constitucional contra aquesta llei, un recurs promogut per les associacions municipalistes, els ens locals i la Diputació de Barcelona. L'ens comarcal elabora aquesta proposta de suport tenint en compte que l'actual context de crisi és quan és més necessari tenir una administració propera i més recursos per fer front a aquesta realitat social. Al text de la proposta, que passarà a votació al ple comarcal d'aquest dijous, també es posa èmfasi en el fet que la LRSAL vulnera l'Estatut de Catalunya i s'aprofita la situació de crisi per modificar l'estructura de l'estat espanyol i recentralitzar.

Els representants del municipis de la comarca van manifestar el seu suport la campanya "Serveis Municipals en perill per reformes del Gobierno Central", gestionada per l'Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya, la Unió General de Treballadors i Comissions Obreres. Es tracta d'una campanya que vol informar la ciutadania sobre la pèrdua de gestió, de qualitat i de proximitat que afectarà els ajuntaments arran l'aprovació de la LRSAL.

Durant el consell d'alcaldies també es va aprovar un acord en relació al suport a infants amb vulnerabilitat alimentària. Els ajuntaments del Garraf i el Consell Comarcal es comprometen a posar en les seves prioritats les accions a favor de la lluita contra la pobresa infantil i a donar suport a la "Taula tècnica de treball sobre les beques menjador i el suport alimentari a infants amb vulnerabilitat alimentaria del Garraf". Aquesta Taula, que es va crear el mes passat, compta amb la participació de representants tècnics dels municipis, l'ens comarcal, els centres educatius, Càritas i Creu Roja. L'acord també preveu demanar al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya l'augment de la dotació econòmica per a aquesta comarca en matèria de beques menjador, tenint en compte la situació de precarietat i les necessitats socials del territori.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00