Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/08/2014

El FIMPT torna a acollir la celebració del Firasac

El sac de gemecs, el flabiol i el tamborí tornen amb el Firasac 2014 El sac de gemecs, el flabiol i el tamborí tornen amb el Firasac 2014

Diumenge 28 de setembre el sac de gemecs prendrà el protagonisme als carrers de Vilanova i la Geltrú

El Firasac, la mostra que té com a objectiu difondre la música tradicional i instruments com el sac de gemecs, el flabiol o el tamborí, es tornarà a celebrar en el marc del FIMPT després de 2 anys fent-ho en dates separades. Diumenge 28 de setembre al matí torna aquesta fira de luthiers i trobada de grups i sonadors d'aquests instruments.

La trobada té com objectius bàsics el fomentar l'intercanvi d'experiències entre músics, grups, luthiers i docents així com també donar a conèixer a través de cercaviles i concerts les diferents propostes musicals d'aquests col·lectius.

El Firasac està organitzat per l'Associació de sacaires i flabiolaires de la costa ponent, de Vilanova i la Geltrú, amb la col·laboració de l'Ajuntament de VNG. Aquesta és una associació sense ànim de lucre que té per voluntat difondre i divulgar aquests instruments tan presents en moltes de les nostres festes majors i les seves músiques.

Des de la primera edició del Firasac, l'any 2006, hem pogut veure diferents formats del certament, formant part en algunes ocasions del FIMPT i en altres no. Des de ja fa uns anys, que el format i l'espai de la fira i la mostra de sacaires s'ha consolidat.

En la 34a edició del FIMPT, el Firasac torna a formar part dels dies del festival. La proposta d'enguany és la següent: 

- 11 h FIRASAC. SACSHOP – Fira de Luthiers (a la plaça de l'Assumpció) 
- 12 h SAC A BANDA – Cercavila amb dos grups de sacaires (itinerant pel centre de la ciutat) 
- 13 h CONCERT A CÀRREC DE LA NOSTRA CRABA (pati del Castell) 
- Tot seguit, VERMUT ofert per CAL PURGAT, amenitzat també per un espectacle musical molt especial (plaça de Font i Gumà)

Cada any, el Firasac ha convidat també músics i grups de més enllà del nostre país; així han passat per la trobada noms com: Xuacu Amieva (Asturies), Mikie Smith (Irlanda), Cuncordia a Launeddas (Cerdenya), Oscar Ibañez (Galicia), Robert Matta-Pierre Rouch (Occitània) o M. Tugores-T. Salom (Mallorca ), entre molts d'altres.

Aquest any, el grup convidat és “La Nostra Craba”. Un grup de músics arrelat des de fa molt de temps dins el departament de Tarn, fent reviure les tradicions musicals de l'Alt Llenguadoc i dels països occitans veïns. En aquest cas, ens oferiran un concert de cançons, danses i festes occitanes que no ens deixarà indiferent. Els instruments que utilitzen són gralles, tambor i un diferents tipus de gaites, típiques de Llenguadoc.

Tota la informació sobre el FIMPT a www.vilanova.cat/fimpt

Aquesta 34a edició del Festival Internacional de Música Popular Tradicional forma part de la marca Festivals Penedès, sota la qual es vol fer promoció conjunta de festivals com el FIMPT de Vilanova, el Vijazz de Vilafranca i el Pau Casals del Vendrell.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00