Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/08/2016

Acaba una Festa Major molt participativa

El Drac de la Geltrú amb els pabordes 2016, un cop acabat el Vot del poble       El Drac de la Geltrú amb els pabordes 2016, un cop acabat el Vot del poble

El Vot del Poble va tornar a ser l'acte central, enguany només amb la participació dels dracs de la Geltrú, la Carpa i el Porró, els gegants, les cotonines, la Moixiganga i la Banda a la ballada final

El dia de la patrona de la ciutat, divendres 5 d'agost, va començar amb les matinades a les 7, i l'ofici de Festa Major. Després de la cercavila d'anada a Ofici des de la plaça de la Vila, a les 10.30 h es va celebrar l'ofici solemne a l'església de Sant Antoni Abat, i tot seguit la cercavila de sortida d'Ofici, que va acabar a la plaça de la Vila amb la passada de balls i entremesos.
A la tarda es va fer a la plaça de la Vila l'exhibició de balls populars (balls parlats, moixiganga i valencians). I a dos quarts de nou del vespre començava la cercavila i Renovació del Vot del Poble, des de la plaça de la Vila cap a la plaça de les Neus, passant pel carrer de Sant Sebastià, la plaça de Soler i Gustems, el carrer de la Llibertat, el carrer de Tetuan, la rambla Principal i plaça de les Neus, on es va fer el discurs del rector de la parròquia de Sant Antoni Abat i la renovació del Vot del Poble per part de l'alcaldessa de la ciutat.

Una ballada final que enguany no va comptar amb la presència de la major part dels balls populars, i en el que només van quedar a plaça els dos dracs de la Geltrú, les tres parelles de gegants, la Moixiganga, les cotonines, la Carpa i el Porró, la Banda de l'Escola de Música Mestre Montserrat, i membres d'alguns balls que s'hi van voler sumar a títol personal.

L'alcaldessa Neus Lloveras, en el seu discurs, va destacar que "els vilanovins i vilanovines som gent propera, i cridanera. Axó és una mostra de les nostres inquietuds i de la pluralitat de veus, i també és mostra de les nostres tradicions i la nostra cultura. Perquè el que fem no és soroll, és cultura. I cridem perquè hi ha molts motius per cridar, per plantar cara a les injustícies". L'alcaldessa també va recordar que, "malgrat som gent sorollosa, saber estar atents a les necessitats dels altres, i a la nostra ciutat hi ha tolerància i respecte", per això va invocar la Verge de les Neus per demanar-li "doneu-nos un cor més gran, comprensiu i solidari".

La Festa Major no va acabar divendres, perquè dissabte 6 d'agost es va celebrar la cercavila infantil de l'Imaginari, que va passar per la plaça de les Casernes, plaça Llarga, carrer dels Mercaders, plaça de les Cols, carrer de Sant Gregori, plaça de les Neus, rambla Principal, avinguda de Francesc Macià i plaça de la Vila, on es va fer una passada de tots els balls.
Al vespre als Jardins de Can Papiol es va fer l'acte de presa de procuració dels pabordes 2017 i comiat dels pabordes 2016, en el qual els pabordes sortints van traspassar l'honor de la Confraria dels Pabordes de la Festa Major de la Mare de Déu als pabordes entrants.
L'acte va comptar amb la presentació de l'alcaldessa de la ciutat i les intervencions de la regidora de Cultura, d'un/a paborde sortint, i d'un/a paborde entrant. També es va fer el lliurament de les medalles i pins a cada paborde de l'any 2017, tot plegat acompanyat de la música dels Ministrers de la Vila-Nova.

Podeu veure tots els àlbums de fotografies de la Festa Major aquí.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00