Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/01/2015

L'escola de circ Saltimbanqui organitza circ en família el 8 de febrer

L'escola ofereix de manera regular formació d'infants, joves i adults en les arts circenses      L'escola ofereix de manera regular formació d'infants, joves i adults en les arts circenses

L'escola de circ de Vilanova ofereix una oportunitat de compartir un temps en família practicant el circ i millorant la psicomotricitat i el grau d'expressió i comunicació

El cap de setmana del 7 i 8 de febrer, la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya organitza la 7a edició conjunta de Circ en família a 7 espais de circ d'arreu de Catalunya. Un d'ells és l‘Escola de Circ Saltimbanqui, de Vilanova i la Geltrú, que compta amb el suport de l'Ajuntament de VNG.

Des del mes de febrer de 2013 s'han realitzat 6 edicions conjuntes de la iniciativa, amb un total de 1.800 persones participants. Circ en família és una oportunitat per a pares, mares i fills de compartir un temps en família i fer una petita descoberta del circ. La pràctica del circ, tant en grans com en petits, millora la psicomotricitat, permet adquirir un major grau d'expressió i comunicació i augmenta la sensibilitat davant d'expressions artístiques.

Així, diumenge 8 de febrer, l'Escola de Circ del carrer de Mèrida número 5 acollirà d'11 a 13 h una sessió familiar al preu de 5 euros per persona (el 5è membre d'una família no paga). Els infants han de anar acompanyats d'un adult, i les inscripcions es poden fer a escoladecircsaltimbanqui@gmail.com

D'altra banda, a partir de dilluns 2 de febrer comencen nous cursos a l'Escola de Circ Saltimbanqui. D'una banda, l'escola ofereix Infantil, Circmotriu i Juvenil. De l'altra, s'ofereixen cursos regulars d'acrobàcia, trapezi, teles i corda.

L'Associació de Circ Saltimbanqui, de la companyia KD Cirk, compta amb artistes i formadors especialitzats en diferents tècniques de circ i amb experiència en la formació amb infants, joves i adults, i són els responsables de la coordinació, dels projectes pedagògics i de la direcció de l'Escola de Circ Saltimbanqui.
La seva voluntat és oferir formació circense estable i de qualitat a les comarques del Garraf i el Penedès. Donar motivació als més petits i despertar el seu interès en el món del circ a través del joc i l'esbarjo, motivar a joves i adults en la pràctica de les diferents tècniques de circ, gestionar un espai de pràctica, intercanvi, informació, formació, exhibició, creació, difusió, contacte i de trobada dels interessats en la pràctica de les arts de circ.

Així, s'ofereix formació d'infants, joves i adults, formació de professionals, circ familiar, circ social, formació de formadors, circ en el lleure, tallers de circ, cursos, casal de circ, escola de circ, espectacles de circ, actes culturals, festivals, concerts, exposicions, xerrades o trobades.

Per a aquest estiu, Saltimbanqui ja està preparant el IV Casal de Circ, del 29 de juny fins al 31 de juliol a l'escola El Margalló.
Mentrestant, el passat mes d'abril van organitzar el Dia Mundial del Circ a Vilanova i la Geltrú al Parc de la Torre d'Enveja, i els anys 2013 i 2014 van celebrar dues mostres infantils de circ, o la V Trobada de Formadors d'Acrobàcia de Circ a Vilanova i la Geltrú amb la col·laboració de l'Ajuntament, entre moltes altres activitats.

L'Associació de Circ Saltimbanqui organitza, col·labora i participa en diferents projectes, xarxes, col·lectius, entitats, comissions i festivals, relacionades directa o indirectament amb les Arts del Circ.

Més informació a www.escoladecircsaltimbanqui.com/
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00