Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/07/2016

La hissada de la senyera i la presentació del drac Barrina, tret de sortida a la Festa Major

La hissada de la senyera al campanar de Sant Antoni s'ha convertit en una tradició després de 10 anys     La hissada de la senyera al campanar de Sant Antoni s'ha convertit en una tradició després de 10 anys

Aquest cap de setmana s'han celebrat dos dels actes previs més multitudinaris

Falten encara uns dies per a la Festa Major de la Mare de Déu de les Neus, però Vilanova i la Geltrú ja s'ha omplert de festa aquest cap de setmana.
Divendres va ser el torn de l'hissada de la senyera al campanar de Sant Antoni. Una tradició de la Festa Major vilanovina, que enguany celebra els seus 10 anys, i que comença amb una cercavila que va des de la plaça del Pescador fins a la plaça de Sant Antoni, on els pabordes van donar el tret de sortida a la lectura d'un manifest a càrrec de l'editora i autora Mireia Sopena, i es va hissar la senyera gegant al so del Cant dels Segadors.
Enguany, a més, es va aprofitar l'acte per commemorar el 20è aniversari de la col·locació de la figura de l'àngel al campanar de Sant Antoni. Va ser el 27 de juliol de 1996 i va ser promogut per la Parròquia de Sant Antoni, encapçalada pel traspassat Manel Pons i realitzada per l'escultor, també traspassat, Fidel Claramunt. En l'acte hi van intervenir l'alcaldessa Neus Lloveras; Teresa Llorens, regidora de Cultura; a més de Jordi Pons i Neus Claramunt.
Hissada senyera FM p
Podeu veure un àlbum de fotografies de l'acte en aquest enllaç

L'altre gran acte previ d'aquest cap de setmana va ser dissabte, la presentació del nou Drac Barrina, el drac petit de la Geltrú, que substitueix l'anterior, construït el 1981. La colla del Drac de la Geltrú ha decidit conservar el drac original en les millors condicions, ja que està construït amb fustes, saques i paper cartró. Coincidint amb el 35è aniversari del Drac petit, s'ha presentat una nova figura que té un punt de foc a la cua, a més dels de la boca, i presenta unes formes més orgàniques. Ha estat construït i redissenyat pel creador de bestiari vilanoví Arnau Codina.
Així, dissabte es va fer una cercavila amb bestiari gran i petit d'arreu de Catalunya, des de la Geltrú fins a la plaça de la Vila, on va tenir lloc l'espectacle que va servir per fer néixer el nou drac petit de la Geltrú. Tot seguit, una nova cercavila, ja amb el nou drac, va continuar pels carrers del centre de Vilanova. La cercavila, en la que van participar una vintena de peces de bestiari, va servir per veure, excepcionalment, tots els dracs de la Geltrú junts.
A partir d'ara el Drac Barrina ja només sortirà per la Geltrú en algunes sortides establertes, i en ocasions molt especials.

Podeu veure les fotografies de l'acte, realitzades per Xavier Saumell, aquí

Podeu consultar el programa de Festa Major a www.fmvng.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00