Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/11/2015

El Govern valora positivament haver desencallat el Consorci de l'Eixample Nord

Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz   Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz

CiU i PSC destaquen que la modificació aprovada ahir permetrà que totes les formacions tinguin representació

 El Ple de l'Ajuntament d'ahir dilluns va aprovar un canvi en el nomenament de representants municipals al Consorci de l'Eixample Nord. Aquest canvi substitueix un regidor de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) per un regidor del Partit Popular (PP). L'objectiu d'aquesta modificació és poder desbloquejar la reforma del Consorci per tal de fer que tots els grups polítics municipals hi tinguin representació i que el sistema de presa de decisions passi a ser per majoria del 75% dels vots.

El portaveu del Govern, Juan Luís Ruiz, ha volgut destacar que "s'ha desencallat l'Eixample. Ahir es va garantir que tots els grups tindran representació. Vivíem una situació de paràlisi, de bloqueig per part d'un grup basant-se en el criteri de la unanimitat". Ruiz ha volgut també desmentir algunes afirmacions que es van fer en el Ple. "Es va afirmar coses que no són certes. Que s'hagi exclòs algú no és veritat. Gràcies a la modificació d'ahir tots els grups estaran representats" afirma el portaveu del Govern. "Dir que l'Incasòl decidirà és fals, es necessita el 75% dels vots dins del Consorci i després el Ple continua sent sobirà" ha explicat Juan Luís Ruiz.

L'alcaldessa, Neus Lloveras, també ha parlat de l'aprovació d'ahir per posar en relleu que "ara es podrà començar a treballar en el planejament". Lloveras puntualitza que "ahir es canviava la representació de l'Ajuntament, que passa de cinc consellers a set, i el sistema de votació, que ara serà de vot ponderat. Només això, res més."

Aquest punt de l'ordre del dia va provocar l'abandonament de la sessió per part dels regidors i regidores de la CUP i SOM VNG. L'alcaldessa creu que "allò va ser una escenificació preparada per donar a entendre una altra cosa. No s'exclou a ningú, tot el contrari". Juan Luís Ruiz, per la seva banda lamenta la situació i afirma que "no hi ha actitud més democràtica que acceptar que es faci el que aprova la majoria. És l'opinió de 18 regidors d'un total de 25. El vot de cada grup serà en funció de la representativitat que li han atorgat els ciutadans".

Els representants del govern municipal han explicat que la constitució del Consorci de l'Eixample Nord per tal de fer la modificació dels estatuts es farà el més breument possible.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00