Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/05/2013

'De terra i foc'. Un concert fet de sinceritat

De terra i foc De terra i foc

Assumpta Mateu, Feliu Gasull i Olvido Lanza porten la seva música aquest diumenge a l'Auditori

De terra i foc és el títol del concert que es podrà veure aquest diumenge 12 de maig, a les set de la tarda, a l'Auditori Eduard Toldrà. Es tracta d'un espectacle que compta amb tres grans noms del panorama musical català del moment, tres intèrprets amb una sòlida formació i una llarga trajectòria professional: Assumpta Mateu (veu), Feliu Gasull (guitarra) i Olvido Lanza (violí). El grup s'ha reunit expressament per a l'ocasió per oferir-nos aquesta magnífica proposta on l'intèrpret es fon amb l'oient, el clàssic amb el popular i la poesia amb la música. En definitiva, un espectacle molt proper, sense protocols ni barreres, i que farà gaudir l'oient amant de la música.

El repertori del concert és molt complert i variat, oferint-nos una diversitat d'obres de consolidats compositors, com són Manuel de Falla, Eduard Toldrà, Xavier Montsalvatge, el propi Feliu Gasull i altres temes d'arrel popular.

El preu de les entrades és de 12 euros i es poden adquirir el dissabte 11 de maig, de 17 a 20 h, a les taquilles del Teatre Principal, una hora abans del concert a la taquilla de l'Auditori o bé per Internet a través del web www.auditoritoldra.cat a qualsevol hora del dia, i sense fer cues ni pagar comissions.

Aquest concert està coorganitzat per la productora vilanovina El Far Blau i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Currículums

Feliu Gasull té un currículum tan llarg i intens com versàtil, com a intèrpret i compositor, tan aviat al davant de prestigioses orquestres simfòniques americanes com amb ensemble de música popular, amb Toti Soler, Maria de Mar Bonet, l'Orquestra del Teatre Lliure... Quan toca la guitarra, té una sensibilitat i un poder espectaculars. Quan compon, no hi ha fronteres entre gèneres. Va ser Premi Ciutat de Barcelona 1991.

Assumpta Mateu estudià violí i després cant a Barcelona, Salzburg i Karlsruhe. Com a cantant d'òpera, oratori, i especialment de Lied, ha actuat als principals auditoris i teatres de Catalunya i Espanya, així com a Àustria, Alemanya, Holanda, Anglaterra, Portugal, França, Colòmbia i Mèxic. El seu interès per la proximitat i la sinceritat en la música es reflecteix tant en els seus projectes musicals com en el seu enfocament pedagògic. Mateu ha guanyat també diversos Concursos Internacionals de Cant.

Olvido Lanza estudià violí amb Xavier Turull i formà part de la Camerata Lysy de l'Acadèmia Yehudi Menuhin. Ha col·laborat amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, l'Orquestra Nacional d'Andorra, etc. La seva versatilitat l'ha permès tocar també amb Joan Manuel Serrat, Maite Martin, Miquel Poveda, Jim Hall, Steve Wonder i Caetano Veloso, entre d'altres.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00