Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/03/2014

Segona conferència de l'Aula Joaquim Molas

Les inscripcions per la conferència són obertes    Les inscripcions per la conferència són obertes

Les ciutats i l'espai intel·lectual seran el tema de la segona conferència que se celebrarà el 23 de maig

L'Aula Joaquim Molas de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer acollirà, divendres 23 de maig, la II Conferència de l'Aula Joaquim Molas, amb el tema "Les ciutats i l'espai intel·lectual. Catalunya (1914-1936)".

L'octubre de 2012 se signava un conveni entre el doctor Joaquim Molas i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que regulava els acords de la donació del seu llegat (la seva biblioteca i arxiu personal) a la ciutat. Aquell mateix dia s'anunciava la creació de l'Aula de Joaquim Molas de la Biblioteca Víctor Balaguer mitjançant un conveni col·laboració amb la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma.
Després que el 17 de maig de 2013 se celebres una primera conferència, 'La catalanística en l'acadèmia global', l'espai del museu vilanoví ha programat aquest nou acte acadèmic.

Es posarà damunt la taula el paper del rerepaís en el procés d'organització i planificació de noves estratègies culturals, per tal d'analitzar el diàleg que hi va haver entre les principals ciutats catalanes i la metròpoli barcelonina.

El programa inclou les intervencions de Mireia Freixa, amb "Panorama artístic català. L'aportació comarcal"; Josep Murgades, amb "Panorama literari català. L'aportació comarcal"; Josep M. Roig Rosich (URV), amb "Recepció de les polítiques culturals de la Mancomunitat a comarques"; i Pere Gabriel, amb "L'aportació del moviment associatiu".

També hi haurà la taula rodona "Models d'acció cultural a les ciutats mitjanes", en la qual intervindran Jaume Aulet, Montserrat Comas, Antoni Gavaldà (URV) i Joaquim Capdevila (UdL). Serà moderada per Glòria Casals.

La II Conferència clourà amb un debat i la presentació de les conclusions.

La convocatòria és oberta a tothom qui hi estigui interessat. Tot i que la inscripció és gratuïta, cal confirmació d'assistència mitjançant el correu electrònic aulajoaquimmolas@victorbalaguer.cat o bé al telèfon 93 815 42 02. Els participants rebran el pertinent certificat d'assistència.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00