Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/12/2014

Es crea la Taula sobre pobresa energètica per buscar alternatives i solucions a aquesta problemàtica

La primera reunió es va celebrar a la Casa Olivella  La primera reunió es va celebrar a la Casa Olivella

La primera trobada ha servit per conèixer les accions que s'estan fent en concepte d'ajuts econòmics per pagar subministraments, els tallers d'economia domèstica o les auditories energètiques

El Ple municipal del proppassat 1 de desembre va aprovar una moció per eradicar la pobresa energètica i garantir l'accés als consums energètics mínims vitals a la ciutadania de Vilanova i la Geltrú. La moció la va presentar la CUP a proposta de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, i va rebre el suport de tots els grups municipals.

Entre d'altres acords, la moció acordava la creació de la Taula sobre pobresa energètica, com a espai de diagnosi, anàlisi, debat i recerca d'alternatives i solucions sobre aquesta problemàtica.
És per això que el 18 de desembre es va fer la primera reunió de la Taula que va servir per presentar els seus membres, per presentar la moció i el protocol per evitar el tall de subministrament d'aigua potable d'ús domèstic a les persones en situació de vulnerabilitat, a banda d'establir un pla de treball de la Taula sobre pobresa energètica.

En aquesta primera reunió es van presentar les mesures que ja s'estan prenent a Vilanova, com els ajuts econòmics que es donen des de Serveis Socials en concepte de subministraments, o el projecte conjunt de Serveis Socials i Medi Ambient Sumem energies, que inclou tallers d'economia domèstica o auditories energètiques, entre d'altres.

També es va iniciar el treball de la Taula, acordant de fer arribar als assistents els barems emprats a Serveis Socials per valorar els ajuts econòmics en concepte de subministraments. Des de la regidoria de Serveis Socials i des de Caritas es van comprometre a valorar la possibilitat d'implementar uns comptadors solidaris com els que funcionen a la ciutat de Blanes.

La primera reunió va comptar amb representants de diverses entitats, regidories i empreses. Però no hi van assistir les companyies elèctriques i de gas que estaven convidades.

La propera reunió de la taula se celebrarà el mes de febrer.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00