Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/04/2014

El veïnat del Tacó, preocupat per les conseqüències socials de la crisi

La trobada es va fer al Centre Cívic Tacó La trobada es va fer al Centre Cívic Tacó

Neus Lloveras i Blanca Albà escolten les preocupacions del barri, majoritàriament vinculades a la situació econòmica i a l'incivisme

Els problemes derivats de la pèrdua de l'habitatge van ser una de les preocupacions que el veïnat del Tacó va exposar ahir a l'alcaldessa. Neus Lloveras va cloure la primera ronda de trobades als barris de VNG amb els veïns i veïnes del Tacó.

L'alcaldessa i la regidora de Serveis Socials, Blanca Albà, van explicar els mecanismes existents per atendre les situacions davant de la pèrdua de l'habitatge des de Serveis Socials i des de les entitats socials.

Els problemes d'incivisme, com ara les defecacions dels gossos, la brutícia i el respecte al mobiliari urbà van ser altres queixes dels veïns. En aquest punt Neus Lloveras va explicar que precisament el Ple de dilluns va aprovar una ordenança de civisme i convivència  "per tenir eines" per poder combatre aquestes actituds. "Malauradament, a vegades hi ha persones que fins que no els hi arriba una multa no reaccionen". La regidora Blanca Albà va afegir que "necessitem que tothom ens ajudi, tot és de tothom, el que l'Ajuntament arregla ho fa amb els diners de tots".

També va ser motiu de discussió un canvi de sentit d'un carrer, reivindicat per alguns veïns però no ben vist per alguns altres i la manca de poda d'alguns arbres. L'alcaldessa va rebre a més, una petició per part d'un grup de nens del barri, que demanen porteries de futbol en un parc.

Una major integració del barri a la ciutat per evitar situacions de risc social va ser una altra de les demandes formulades. Blanca Albà va explicar la feina que s'està fent amb el Pla d'Inclusió, tot i reconèixer que les accions no són d'efecte immediat.

Totes les peticions que es formulen en les trobades de l'alcaldessa amb el veïnat dels barris de VNG és recullen en l'apartat Barris del web vilanova.cat des d'on es pot fer el seguiment de l'estat de la petició. Descarrega't la foto AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00