Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/05/2017

Campanya per fomentar les parelles lingüístiques juvenils

 El primer dels cartells de la campanya

L'Oficina Jove i el Servei de Català del Garraf i de VNG donen un nou impuls al programa del Voluntariat per la llengua.

Des d'aquest mes de maig i fins a principi de juliol l'Oficina Jove de Vilanova i la Geltrú  i el Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú inicien una campanya per fomentar la creació de parelles lingüístiques juvenils, en el marc del programa Voluntariat per la Llengua.

El Voluntariat per la Llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa en dues modalitats: presencial i virtual. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa, en un ambient distès i relaxat fora de les pressions d'una aula d'estudis.

En l'actualitat el programa ja compta amb un centenar de parelles lingüístiques que es troben una hora a la setmana durant un període de 10 setmanes. La majoria de les parelles són majors de 30 anys, per la qual cosa l'objectiu de la campanya és aconseguir formar parelles amb edats compreses entre els 18 i 30 anys, si bé la participació és oberta a tota persona major d'edat.

Per dinamitzar les parelles el Servei de Català posa al seu abast material de suport divers, com guies, suggeriment de temes i trobades. Eines que, a més, serviran perquè l'aprenent pugui incorporar a poc a poc la llengua catalana en el seu dia a dia, ja sigui a la feina, en els estudis o en les seves relacions socials.

La difusió de la campanya, que tindrà quatre eslògans (Enrotlla't amb la llengua, No tinguis pèls a la llengua, La llengua t'obre portes, i Treu la llengua) es farà mitjançant espots publicitaris que seran emesos per Canal Blau TV, així com per les xarxes socials més utilitzades pel jovent. Paral·lelament, s'han editat diferents cartells que es distribuiran entre els centres educatius, biblioteques i altres equipaments de la ciutat amb una alta assistència de gent jove.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00