Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/02/2013

L’Ajuntament vol arreglar la piscina aquest estiu

Neus Lloveras, en primer terme, i Joan Giribet, a la roda de premsa del Govern Neus Lloveras, en primer terme, i Joan Giribet, a la roda de premsa del Govern

El Govern tranquil·litza els usuaris, prioritza aquesta actuació i treballa per esbrinar perquè no es va fer abans

L'ajuntament ha decidit arreglar aquest estiu la piscina del Complex Esportiu del carrer de Josep Coroleu. L'Alcaldessa, Neus Lloveras, ha mostrat la seva sorpresa pel fet que en l'última remodelació de la instal·lació municipal, finalitzada l'any 2009, no s'hagués abordat aquesta obra. L'actuació pendent consisteix en arreglar les filtracions que té el vas de la piscina i reforçar-ne l'estructura.

Lloveras ha volgut tranquil·litzar els usuaris dient que no hi ha cap risc, "però s'ha de fer el pas i arreglar-la. Segurament podria seguir així alguns anys més". L'alcaldessa ha explicat que ara "s'inicien dues vies de treball. Per un costat volem esbrinar jurídicament de qui és responsabilitat, perquè no es va fer. Més enllà d'això però, hem de solucionar el problema". Neus Lloveras ha dit que l'objectiu del Govern és posar en marxa tots els mecanismes possibles per arreglar la piscina aquest estiu.

La voluntat de l'Ajuntament és que l'obra tingui el mínim impacte possible per als usuaris. En les properes setmanes es donarà a conèixer quin serà el calendari de l'actuació i quines seran les afectacions i possibles alternatives. 

Subvencions del PUOSC

Precisament arran d'aquesta actuació, el Govern municipal ha decidit col·locar en primer lloc l'obra de remodelació de la piscina municipal en la petició d'ajut econòmic a la Generalitat de Catalunya a través del PUOSC, el Pla Únic d'Obres i Serveis. La quantitat econòmica sol·licitada és el 60% del cost total, calculat en 357.000 euros. 

La segona petició de l'Ajuntament és la remodelació de la primera i la segona planta de l'edifici dels antics jutjats, a la plaça de la Vila, per tal d'ubicar-hi dependències municipals. El regidor d'Urbanisme, Joan Giribet, ha explicat que "aquesta actuació ens permetria acabar amb el pagament de lloguers. Hem demanat el 60% del cost total, pressupostat en 472.000 euros. El que faltaria per complementar el cost de l'obra és l'equivalent al lloguer d'un any de les dependències d'urbanisme i obres".

Les demandes al PUOSC són per al període 2013-16. En tercer lloc l'Ajuntament ha demanat 500.000 euros per a la rehabilitació de la nau de DRADISA, a la plaça del Port, amb l'objectiu de convertir-la en un espai que generi activitat econòmica i permeti dinamitzar el barri de Mar.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00