Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/05/2014

Cloenda del 9è congrés 'Els infants protagonistes de la ciència'

13 escoles de la ciutat han participat durant tota la setmana exposant els seus projectes de recerca científica

Avui divendres ha finalitzat la novena edició del Congrés de la Ciència del Garraf, 'Els infants protagonistes de la ciència'. Durant tota la setmana, l'alumnat de 18 centres de la comarca del Garraf, 13 dels quals de Vilanova i la Geltrú, han exposat el resultat dels seus treballs de recerca en l'àmbit científic sobre temàtiques com els volcans, el sol, els dinosaures, la fauna i la flora del Pantà del Foix, o la construcció de les piràmides d'Egipte, entre d'altres.

En aquest darrer dia de congrés hi ha participat els alumnes de 4t de primària de l'escola Aragai; P-5, 4t i 5è de l'escola Llebetx i P-5 i 5è de l'escola Volerany. L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras ha participat aquest matí en l'obertura del congrés i ha destacat l'interès de celebrar aquest congrés escolar a Vilanova i la Geltrú, com a ciutat que aposta per la recerca i que sovint acull congressos científics d'abast internacional. L'alcaldessa ha felicitat els "petits grans científics" per les investigacions realitzades i els ha animat a "continuar essent curiosos i amb moltes ganes d'aprendre".

En finalitzar la darrera sessió del congrés, la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, ha posat de manifest "la bona feina realitzada per l'alumnat a l'hora de fer i presentar els seus treballs de recerca, ha posat en valor els recursos pedagògics i la creativitat dels mestres i ha agraït el lideratge i la feina del professorat que ha estat capaç de treure el millor dels infants que tenen a les aules".

El novè congrés 'Els infants protagonistes de la ciència' és una iniciativa dels Serveis Educatius del Garraf amb la col·laboració de l'Ajuntament de VNG i la resta d'ajuntaments de la comarca i amb el suport de diverses institucions com la UPC, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, Cosmocaixa o Canal Blau.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00