Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/06/2015

La Confraria de Pescadors organitza les Festes de Sant Pere

La Confraria ha presentat el cartell de les festes d'enguany      La Confraria ha presentat el cartell de les festes d'enguany

Ferran Ferrer Margalet ha dissenyat el cartell dels actes que se celebraran del 18 de juny fins al 5 de juliol a Baix-a-mar

La celebració de Sant Pere el 29 de juny marca el calendari festiu de Baix-a-mar. Els veïns del barri ja es preparen per una nova edició de les Festes de Sant Pere, que ocupen part del mes de juny i arriben al juliol. Enguany, la celebració ve marcada per la dissolució de l'Institut Setmana del Mar, que les entitats que en formaven part van decidir per unanimitat, donat l'esforç i el compromís que requeria organitzar unes festes d'aquesta envergadura.

No obstant, la Confraria de Pescadors ha entomat el repte de tirar endavant les Festes enguany, amb el suport i la col·laboració de totes les entitats que hi vulguin organitzar actes. En l'acte de presentació, el patró major de la Confraria Miquel Illa ha recordat que "ens fa molta il·lusió continuar amb les nostres festes, i tothom qui ho vulgui està convidat a compartir aquests dies festius. Per això agraïm el suport i el recolzament que ens ha manifestat l'Ajuntament".

Per la seva banda, la regidora de Cultura Marijó Riba, afirmava que "les Festes de Sant Pere ja formen part de l'ADN de la nostra ciutat, per tant és d'agrair aquest esforç per tirar-les endavant, i també cal agrair la tasca de tots aquests anys de l'Institut Setmana del Mar". I ha fet broma recordant que "de tots és conegut l'esforç de l'Ajuntament en els darrers anys per obrir la ciutat al mar. Per tant, si no haguéssiu agafat aquest repte, ens hauríem d'haver inventat alguna cosa".

La presentació als mitjans de les Festes ha servit també per mostrar el cartell, que ha dissenyat Ferran Ferrer: "he volgut dibuixar la façana marítima, amb la Confraria al mig, i una visió infantil de les festes, que és el primer que queda. Hi he volgut donar un toc personal, perquè són la meva gent, i crec que s'ho mereixen".

El programa d'actes d'enguany inclourà pocs canvis: no hi haurà concurs de cartells, el pregó el farà dijous 18 de juny el veí de mar i director de l'Arxiu Comarcal del Garraf Rafael Mestres, i la processó es farà en diumenge, aprofitant que Sant Pere cau en dilluns i els pescadors no hauran de sortir en mar. A falta d'afegir alguns actes de diverses entitats al programa, s'hi ha afegit un maridatge de vins del Garraf, i la lectura d'un poema en l'acte d'homenatge als morts a la mar.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00