Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/09/2014

VNG commemora l'11 de Setembre i recorda el Tricentenari

Ofrena floral institucional al monument a Francesc Macià  Ofrena floral institucional al monument a Francesc Macià

Neus Lloveras rebutja imposicions i reclama llibertat per decidir el futur de Catalunya

Una ballada de danses del Tricentenari va ser la novetat més destacada de la commemoració institucional de l'11 de setembre a VNG. 

11 de setembre 9

Com és tradicional a la ciutat, l'acte es va dur a terme davant del monument a Francesc Macià, al final de la rambla de la Pau. El Grup de Dansa de Vilanova i la Geltrú va interpretar diferents peces, entre les quals hi havia les Danses de Vilanova. 

11 de setembre 5

Després de l'actuació, diferents entitats i col·lectius de la ciutat van dipositar la seva ofrena als peus del monument mentre Els Ministrers de la Vila Nova interpretaven diferents peces. 

11 de setembre 8

Amb l'acompanyament de l'Orfeó Vilanoví, la Coral Moixaina i el Cor de Cambra Isquione, es va fer la tradicional hissada de la senyera mentre sonava el Cant de la Senyera i el Cant del Poble. 

11 de setembre 4

L'alcaldessa de la ciutat i els portaveus dels grups municipals van fer també la seva ofrena floral i Neus Lloveras es va adreçar a tots els assistents. 

11 de setembre 7

Lloveras va destacar la rellevància simbòlica d'aquest 11 de setembre i va posar en valor la feina que ha fet la Comissió del Tricentenari. L'alcaldessa també va fer memòria del que "ens ha ensenyat la història" i va relacionar-ho amb el moment polític actual. "A Catalunya no volem imposar ni que ens imposin, volem desfer-nos de cotilles i cridar a ple pulmó, sense por, que som lliure, lliures per decidir el nostre futur."

11 de setembre 6

Amb el Cant dels Segadors i l'aixecament de dos pilars a càrrec dels Bordegassos de Vilanova va finalitzar la commemoració de la Diada. 

11 de setembre 3


Veure l'àlbum de fotos AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00