Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/03/2015

El 16 i 17 d'abril torna la fira Zona E. Sortides educatives i professionals del Garraf

 D'esquerre a dreta: Joan Gómez, Ariadna Llorens i Susana Igual       D'esquerre a dreta: Joan Gómez, Ariadna Llorens i Susana Igual

Durant la setmana, el 14 i 15 d'abril, es faran xerrades al voltant de l'educació. Al recinte firal de la plaça de Soler i Carbonell i haurà gairebé la totalitat de centres educatius del Garraf

La cinquena edició de la Fira Zona E omplirà de joves i activitat la plaça de Soler i Carbonell el 16 i 17 d'abril. Prèviament a la fira, el 14 i 15 d'abril, dins la setmana Zona E, la sala d'actes de l'IMET acollirà les xerrades al voltant de l'educació adreçades als joves i a les seves famílies.

En la presentació d'aquesta fira, que esdevé punt de trobada de la comunitat educativa de la comarca del Garraf i de la seva àrea d'influència, la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, ha destacat que "la Zona E és un dels esdeveniments importants que organitza la Regidoria d'Educació i respon a una voluntat de lideratge que té una ciutat que és capital de comarca i que aposta pel coneixement". En aquest sentit, la regidora Llorens ha manifestat que la fira "acull com a expositors a gairebé la totalitat de centres educatius de la comarca que imparteixen formació reglada post-obligatòria". Així mateix, la fira en la darrera edició va tenir més de 700 alumnes visitants i un total d'unes 1500 persones i una dotzena de centres educatius durant l'obertura al públic de la Zona E. A més, Ariadna Llorens també ha destacat la vesant més pedagògica i d'orientació que té la Zona E. La primera, amb les xerrades els dies previs i la segona, amb les consultes d'orientació que els professionals de l'Oficina Jove del Garraf i del Servei Educatiu del Garraf-EAP, amb el suport de la Diputació de Barcelona, realitzen durant la fira.

Com a novetat d'aquesta cinquena edició, Susanna Igual, membre de la Comissió organitzadora Zona E, ha explicat que "s'ha incorporat per primera vegada l'Institut Montgròs de Sant Pere de Ribes que oferta per al curs vinent un grup de batxillerat". Per a Susanna Igual, la fira Zona E és "una ocasió perfecta per conèixer tota l'activitat educativa que hi ha a la comarca."

La Zona E també compta amb un programa d'activitats paral·leles que es durà a terme mentre duri la fira, a la glorieta que hi ha a la mateixa plaça. L'objectiu és que, a banda del recorregut que fan els joves en les visites concertades també puguin tenir una visió de la fira "més dinàmica i lúdica", ha dit la regidora Llorens. Quant a les xerrades, dimarts 14 d'abril, s'abordarà l'orientació acadèmica o professional de la mà de la psicòloga i orientadora d'Educaweb, Olga Valls amb la xerrada 'Quina influència juguen les famílies en el futur acadèmic i professional dels seus fills/es?', mentre que dimecres 15 d'abril la xerrada a càrrec de la directora del programa d'Orientació educativa professional 'GPS a un futur millor', Carme Martínez-Roca, parlarà sobre la importància de la formació i de l'obtenció de titulacions oficials amb la xerrada 'Reenganxa't als estudis'. El doctor en pedagogia i matemàtic, Joan Gómez, membre també de la Comissió organitzadora Zona E, ha destacat la importància per a les famílies i els mateixos joves de participar en aquestes xerrades prèvies. Segons Joan Gómez, "a partir de certa edat hi ha un alt nivell d'abandonament escolar" i d'aquí la importància d'obtenir un títol homologat. El doctor Gómez ha fet èmfasi en el fet que "la totalitat dels ensenyaments que hi ha a la fira són reglats i permeten l'obtenció d'un títol homologat, algun d'ells a nivell europeu".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00