Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/03/2016

279 persones inicien el Projecte Prelaboral de Serveis Socials el 2015

Les aules de l'IMET han acollit alguns tallers    Les aules de l'IMET han acollit alguns tallers

Es tracta d'un projecte dirigit a persones aturades usuàries de Serveis Socials, i ajuda a donar confiança a les persones que busquen feina

El Servei Prelaboral ha atès 279 persones aquest 2015. Es tracta d'un seguit d'accions, tant grupals en format de taller com individuals, cap a l'atenció a les persones amb especials dificultats socials per a la inserció al món laboral. L'objectiu és orientar laboralment les persones, i fomentar habilitats socials, la motivació i confiança, l'ús i el coneixement de les eines que faciliten la inserció laboral.

Des dels serveis socials municipals, al llarg del 2015 s'han derivat 279 persones, que han rebut atenció individualitzada. D'aquestes, 129 han participat també als tallers del Servei Prelaboral.

En total s'han realitzat 8 tallers grupals a les aules de l'IMET i 20 sessions de seguiment en espais de Serveis Socials, on es treballen aspectes com motivar les persones donant suport psicològic davant les situacions personals viscudes (especialment aquelles relacionades amb la manca d'oportunitats laborals); proporcionar eines dirigides al procés de recerca de feina per motivar i dotar d'autonomia la persona partint del coneixement de les pròpies competències personals i professionals; i oferir informació per millorar o adquirir competències tècnico–professionals i competències de base per augmentar les opcions d'ocupabilitat, així com dotar d'autonomia per dur a terme el procés de recerca de feina.

Des de Serveis Socials es destina una tècnica especialitzada en temes d'orientació laboral com a referent del projecte, que realitza un treball d'intermediació entre les ofertes de treball i els perfils laborals de les persones participants. L'objectiu és fomentar la selecció de personal entre les empreses de la comarca i les persones usuàries.

Des de desembre de 2014 fins a novembre de 2015, de les 129 persones que van finalitzar el taller, 31 han trobat feina. Això significa un 24% de persones inserides laboralment, una dada que fomenta la motivació, tant dels professionals de Serveis Socials com de les persones participants, a no decaure en la negativitat que envolta avui en dia l'opció de trobar feina.

El projecte compta amb la col·laboració de l'ADEPG, que cedeix quinzenalment les aules d'informàtica per fer recerca de feina amb les persones del Servei Prelaboral; i també de MECABIT, que proporciona l'opció de fer formació subvencionada a joves i a adults, millorant les competències formatives i tècnico-professionals de les persones participants al Servei.

El Servei Prelaboral vol oferir un suport i acompanyament en el procés de recerca de feina a persones aturades de llarga durada. Aquestes persones tenen un seguiment de la seva situació per part dels tècnics de Serveis Socials on es pacten conjuntament la millora d'aspectes amb dificultats com són les qüestions sòciolaborals, habitatge, educació, suport econòmic i altres.

L'objectiu és facilitar la inserció sociolaboral a les persones amb risc d'exclusió social, treballant aspectes de caire social i laboral, però centrant-se en un aspecte fonamental que és l'autoestima de la persona en el moment d'iniciar el procés.

El projecte està subvencionat pel SOC, Servei d'Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. Aquestes accions també estan cofinançades pel Fons Social Europeu, d'acord amb el programa Agents d'ocupació i desenvolupament local, regulat per l'ordre EMO/258/2014.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00