Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/02/2014

Exposició sobre la prevenció de drogodependències

El diputat delegat de Salut, l'alcaldessa i la directora del Museu del Ferrocarril en l'acte d'inauguració        El diputat delegat de Salut, l'alcaldessa i la directora del Museu del Ferrocarril en l'acte d'inauguració

El Museu del Ferrocarril acull la mostra itinerant "Controles?" de la Diputació de Barcelona, adreçada als joves, als seus educadors i als seus pares

"Controles?" és una exposició que es presenta com una eina educativa amb l'objectiu de proporcionar informació sobre les drogues i treballar els factors de protecció per prevenir-ne el consum i les conductes de risc. Alhora, també vol promoure actituds responsables entre els joves, treballant habilitats quotidianes, i reflexionar sobre l'estil educatiu dels pares i les mares per prevenir el consum de drogues dels fills i filles.

En l'acte d'inauguració, el diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, destacava que "volem empoderar els adults i joves perquè tinguin tota la informació i puguin prendre decisions. Ho hem fet amb el seu llenguatge, que puguin utilitzar les noves tecnologies, perquè volem crear habilitats per la vida, donar el poder de prendre decisions davant qualsevol tipus de dependència".

Per la seva banda, l'alcaldessa Neus Lloveras ha explicat que "a les persones no ens han de dir què hem de fer, sinó donar-nos les eines perquè puguem decidir. I les administracions hem de donar aquesta eina, com fem cada dia des de l'Oficina Jove, i com fem ara amb l'ajut de la Diputació".

Es preveu que 480 nois i noies de la ciutat passin per l'exposició en visites concertades per a grups de secundària, dels Programes de Qualificació Professional Inicial, del Projecte Aramunt i del projecte Boca Orella, entre d'altres. El dia de la inauguració, els alumnes de 4t d'ESO de l'escola Divina Providència van visitar dimarts l'exposició, i van fer un taller pràctic per informar-se, utilitzant les tauletes i noves tecnologies per moure's pels tres espais diferenciats que els permeten conèixer els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum. L'exposició s'emmarca en el Pla de treball anual del Pla Local de Prevenció en Drogues que es lidera des de la regidoria de Salut Pública i en el qual hi participen les regidories de Serveis Socials, Joventut i Seguretat Ciutadana. 

Expo drogues nenes Expo drogues tauletes
Alumnes de la Divina Providència visitant l'exposició i fent el taller

L'exposició està dividida en tres àmbits, adreçats a adolescents entre 12 i 15 anys, joves a partir dels 16 anys, i pares, mares, professionals i adults en general. Una eina important per als pares i mares, segons l'alcaldessa, "perquè és important perquè tinguin eines per acompanyar els seus fills en aquesta etapa tan important per la presa de decisions".

La mostra està oberta al públic en general, és gratuïta i es podrà visitar fins al 13 de febrer a l'espai Segle XXI del Museu del Ferrocarril, de dilluns a divendres de 9.30 a 14.30h, i a les tardes amb visita concertada. Dissabtes estarà oberta de 10.30 a 14.30h i de 17 a 20h, i diumenges de 10.30 a 14.30h. 

Podeu veure un àlbum de fotografies aquí

 


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00