Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/03/2017

Comença la prohibició d’encendre foc en terrenys forestals

Incendi forestal 2012     Incendi forestal 2012

Del 15 de març al 15 d’octubre estarà vigent la prohibició de fer foc per prevenir i reduir el risc d’incendis

A partir de dimecres 15 de març comença la prohibició d'encendre foc en terrenys forestals, estiguin o no poblats d'espècies arbòries i en una franja de 500 metres que els envolta, i es mantindrà fins al 15 d'octubre.

L'objectiu, com cada any, és prevenir el màxim possible el risc d'incendis forestals. Aquesta prohibició està recollida en el Decret 64/1995 que contemplat al Pla Municipal de Prevenció d'Incendis Forestals de Vilanova i la Geltrú per al període 2013-2017.

Amb l'entrada en vigor d'aquesta prohibició, no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. Queda prohibit en la seva totalitat cremar restes de poda i d'aprofitaments forestal agrícoles o de jardineria ni que estiguin en marges pròxims a zones forestals.

Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions. Només es podrà fer foc si es compta amb barbacoes d'obra amb ‘mataguspires'.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc; llançar coets, focs d'artifici o d'altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Permisos per encendre foc de manera controlada

Les sol·licituds de les autoritzacions per fer cremes controlades
en zones forestals i a la franja de 500 metres que l'envolta en el període estipulat (15 de març a 15 d'octubre) de prohibició d'encendre foc, s'ha de presentar a les oficines del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP), ubicades a carrer de l'Àncora, 31, de Vilanova i la Geltrú.

L'horari d'atenció al públic és de dilluns a divendres de 9 h a 14 h. Pel que fa al període comprés entre el 16 d'octubre de 2017 i el 14 de març de 2018, totes aquelles persones que tinguin previst fer foc a les zones esmenades no necessitaran cap mena d'autorització, però sí que han de comunicar-ho a les mateixes dependències.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00